Expozitii, spectacole si diferite prezentari printre evenimentele organizate de Consiliul Judetean Timis in Anul Centenarului

TIMISOARA. Expozitii de fotografie, de port popular sau prezentari ale unor personalitati importante pentru evenimentul in 1918, sunt doar trei dintre evenimentele pe care Consiliul Judetean Timis le va organiza cu ocazia Centenarului Marii Uniri.

CITESTE SI: Primul Festival de Stiinta in aer liber pentru copii si tineri la Timisoara. Se vor face experimente in Piata Libertatii

Dintr-o serie de 16 evenimente dedicate Centenarului Marii Uniri ce vor avea loc in judetul Timis, Consiliul Judetean s-a implicat oin organizarea a sapte dintre acestea, fie direct, fie prin institutiile de cultura din subordinea sa.

Printre evenimente se afla un simpozion international, e expozitie cu fotografii din Primul Razboi Mondial, un spectacol muzical dedicat centenarului, dar si un eveniment de prezentare a personalitatilor marcante care au pus umarul la Unirea de la 1918.

Implicarea Consiliului Judetean in promovarea culturii autentice si a traditiilor si istoriei acestui popor este dovedita si de multitudinea de evenimente pe care le vom organiza impreuna cu institutiile subordonate in Anul Centenarului. Din cele 16 proiecte care se vor derula la nivelul judetului Timis, sapte vor avea loc in organizarea Consiliului Judetean Timis sau a institutiilor noastre de cultura. Si va ofer cateva exemple: Simpozionul international 1918-2018 o suta de ani de realitati romanesti, Expozitia foto-documentara Romania in anii Primului Razboi Mondial. Marea Unire de la 1918 si Banatul, lansarea PicText, Marea Unire si Tricolorul in portul popular banatean, Personalitati marcante romanesti sub culorile Unirii, spectacolul Din suflet de roman. Pe de alta parte, sunt bucuros ca organizatiile neguvernamentale au reusit sa depuna proiecte solide care sa fie acceptate”, a spus presedintele Consiliului Judetean Timis, Calin Dobra.

AICI puteti vedea lista completa a evenimentelor ce vor avea loc in Timis in urmatoarea perioada in cadrul sarbatoririi Centenarului.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Etichete