Prima zi de scoala in container, la Timisoara. Promisiunea facuta de primarul Nicolae Robu. Foto

TIMISOARA. Premiera pentru Timisoara, in prima zi de scoala. Sase clase de elevi vor invata in containere. Mai exact este vorba de niste constructii modulare care salveaza lipsa spatiilor din unitatea de invatamant.

CITESTE SI: Goana dupa buchetul pentru invatatoare, la Timisoara. Ce se poarta anul acesta si cat costa florile. Foto

Se intampla la Scoala Generala nr. 30 din Timisoara, aflata in cartierul Soarelui. Din cauza numarului tot mai mare de elevi clasele sunt insuficiente. Conducerea Primariei Timisoara a decis sa cumpere niste constructii modulare, mai popular spus niste containere, in care elevii sa invete.

Sase clase urmeaza cursurile aici, iar conditiile sunt unele chiar foarte bune. O spune si primarul Nicolae Robu care a venit si cu o promisiune pentru elevi, in prima lor si de scoala.

Degeaba avem noi spatii excedentare la scoli unde din pacate rezultatele nu sunt atat de pozitive. In acest an am venit cu ceva inovativ pentru Timisoara, cel putin. Avem 6 clase exceptionale in constructii modulare. Li se spune containere. Cand se aude ca invata copiii in containere nu e asa placut, dac va asigur ca aceste containere sunt exceptionale, sunt spatii de invatamant exceptionale din toate punctele de vedere. Avem 6 clase si alte doua containere cu grupurile sanitare. Avem un nou proiect major pentru aceasta scoala. Vom construi doua noi corpuri de cladire, proiectul este exceptional, va asigur. Am depus deja toata documentatia pentru a obtine fonduri europene. Estimez ca in 2-3 ani scoala va avea conditii exceptionale. Bazinul de inot este functional acum. Din pacate, au fost ceva necazuri cu el dupa ce l-am renovat. Acum totul este in regula si copiii se pot bucura si de asta„, a declarat Nicolae Robu.

La Scoala Generala nr. 30 urmeaza cursurile peste 1800 elevi.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.