Ministadion cu suprafata sintetica si nocturna la Timisoara. Unde urmeaza sa fie construit

TIMISOARA. Infrastructura sportiva din Timisoara sufera de multa vreme. Daca un stadion de rugby ce ar trebui sa fie construit in sudul orasului este inca la nivel de hartii, iar ridicarea unei noi arene in locul batranului „Dan Paltinisanu” este la stadiul de vis, Timisoara ar putea avea in curand un teren sintetic de mari dimensiuni.

CITESTE SI: Au crezut ca, daca nu locuiesc in zona istorica din Timisoara, scapa de amenzi. Pentru ce vor scoate bani din buzunare sute de timisoreni 

Federatia Romana de Fotbal si Primaria Timisoara urmeaza sa se asocieze pentru amenajarea la Timisoara a unui teren sintetic de care sa beneficieze in special juniorii. Terenul urmeaza sa fie folosit atat pentru meciuri cat si pentru antrenamente.

Revenind la asocierea dintre cele doua entitati, pentru aceasta vor trebui sa isi dea acordul si consilierii locali in viitoarea sedinta. Municipalitatea va pune la bataie locul in care urmeaza sa fie construit terenul cu suprafata sintetica, acesta fiind identificat in zona strazii Cerna si are 39.133 mp, pe locul in care primarul Robu isi dorea nu demult sa fie construit noul stadion al Timisoarei. Mai trebuie indeplinite insa si alte conditii.

Primaria va trebui sa se ocupe de studiu de fezabilitate si proiect tehnic, dar si sa se asigure ca terenul indeplineste toate conditiile necesare omologarii FIFA. Tot Primaria va trebui sa asigure executia infrastructurii de baza-suport a terenului, adica sa puna la punct instalatiile de apa-canal, sistemul de nocturna, iluminat electric, imprejmuirile, anexele cu vestiare, dusurile si grupurile sanitare. Ar putea fi instalate si tribune modulare, ce pot fi mutate cu usurinta.

CITESTE SI: S-au ingrozit cand s-au trezit inconjurati de politisti la Timisoara. Ce-au incercat sa ascunda doi tineri

Federatia Romana de Fotbal urmeaza sa faca pe cheltuiala proprie montarea suprafetei sintetice si sa se ocupe si de intretinerea acesteia, urmeaza sa doteze terenul cu porti, dar va incheia si contractul de donatie in favoarea Municipiului Timisoara, cu valoarea aferenta pentru lucrarile realizate.

Prin contractul incheiat intre cele doua parti, si care se va extinde pe 10 ani, cu posibilitatea prelungirii pe cate un an, Federatia Romana de Fotbal va avea drept de utilizare gratuita a bazei sportive pentru jocuri oficiale sau amicale ale echipelor nationale, cu conditia ca Primaria sa fie anuntata cu 15 zile inainte.

Printre beneficiarii prioritari ai terenului sintetic ce ar urma sa fie construit in zona strazii Cerna s-ar putea afla si ACS Poli, conform contractului ce ar urma sa fie incheiat intre Primarie si Federatia Romana de Fotbal.

Cele doua parti semnatare ale prezentului contract , individual si colectiv, isi asuma obligatia sa acorde prioritate de utilizare a bazei sportive structurilor sportive municipale afiliate la F.R.F. De asemenea, partile pot stabili criterii de prioritate ale structurilor sportive locale cu privire la utilizarea terenului cum ar fi: nivelul competitional al echipelor, numarul de echipe ale clubului, participante în competitiile organizate de F.R.F. si A.J.Fotbal Timis„, se arata in contract.

Tot printre beneficiarii prioritare ar putea fi si echipa Centrului National de Excelenta pe care Federatia Romana de Fotbal il are infiintat la Timisoara. Echipa „Centrului” a evoluat in sezonul trecut in liga a III-a, insa in acest an nu a mai fost inscrisa la nivel divizionar si in aceasta vara a disputat doar partide amicale cu ASU Poli sau Ripensia. Echipa ar putea fi inscrisa insa in Liga Elitelor.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Nu că nu ar mai fi câteva stadioane exact în același loc, terenuri care sunt păzite, seara sunt iluminate de instalația de nocturnă, iarba este zilnic tunsă și udată și cu toate sunt nefolosite, sau folosite din când în când, când cineva are chef să joace fotbal în weekend.

    https://www.google.com/maps/@45.7411089,21.245189,901m/data=!3m1!1e3