Ziua Drapelului National, celebrata la Timisoara. Au fost sarbatoriti si trei ‘centenari’

TIMISOARA. Moment festiv in fata Inspectoratului de Politia al judetului Timis. Drapelul National a fost sarbatorit cu o defilare a militarilor si discursuri ale oficialilor din administratia locala si cea judeteana.

CITESTE SI: Vrei sa-ti platesti factura la apa? Atentie, se modifica programul casieriilor Aquatim 

Dupa ce a fost prezentat onorul, reprezentantii administratiei au tinut discursuri, apoi mitropolitul Banatului, IPS Ioan Selejan a binecuvantat drapelul, iar apoi tricolorul a fost urcat pe catarg in timp ce s-a intonat Imnul National al Romaniei.

Un moment emotionant a fost sarbatorirea a trei timiseni care s-au nascut in anul 1918 – anul Marii Uniri. Este vorba despre Maria Craciunescu, din Timisoara – nascuta pe 17 iulie 1918, Darinca Micsan, din satul Gelu, comuna Varias – nascuta in 21 ianuarie 1918 si veteranul de razboi Adam Slapansky, din comuna Sacosu Turcesc – nascut pe data de 23 decembrie 1918.

CITESTE SI: Peste 150 de absolventi de liceu dau Bacalaureatul la Limba Materna, in Timis

Ziua Drapelului National a fost instituita pentru a marca ziua de 26 iunie 1848, cand Guvernul revolutionar a decretat ca Tricolorul – rosu, galben si albastru – sa reprezinte steagul national al tuturor romanilor. Cele trei culori impartite in mod egal reprezinta principiul egalitatii, orientarea culorilor in sus semnifica verticalitatea, cifra trei este numarul perfect, pe langa tara noastra mai existand alte trei tari europene traditionale cu steagul tripartit in mod egal si vertical: Franta, Italia si Belgia.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.