Noutati :

9 unitati de invatamant inchise si aproape 2.000 de elevi afectati in Timis din cauza zapezii. ISJ tine legatura cu directorii prin SMS!

14 februarie, 2012 - 12:23 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: EDUCATIE
0

Marin Popescu

TIMISOARA. Un numar de 9 unitati de invatamant din judetul Timis si-au inchis portile din cauza zapezii si a frigului. Sunt afectati aproximativ 2.000 de elevi care vor trebui sa recupereze orele pierdute.

Potrivit lui Marin Popescu, seful Inspectoratului Scolar Judetean Timis,  un numar de 9 unitati de invatamant sunt inchise din cauza frigului si a zapezii. Sunt cazuri in care elevii si profesorii nu pot ajunge la scoli, dar sunt si cazuri in care au aparut probleme la centralele termice.

Sunt, insa, si situatii in care directorii unitatilor de invatamant au exagerat cu solicitarile de intrerupere a activitatii.

Am primit o solicitare de la scoala din Jebel de suspendare a cursurilor pe toata saptamana. Nu putem sa suspendam cursurile pana la sfarsitul saptamanii in conditiile in care Jebelul nu are sate apartinatoare din care sa vina elevi la scoli. Vom trimite o adresa tuturor unitatilor de invatamant ca pe solicitarea de suspendare a cursurilor sa aiba si avizul primariei„, a declarat Marin Popescu, seful Inspectoratului Scolar Judetean Timis.

Si pentru ca sa nu mai existe astfel de situatii, ISJ a gasit o modalitate de a dialoga cu directorii: SMS-ul. Inspectoratul Scolar Judetean a achizitionat un dispozitiv de trimitere a SMS-urilor catre directori.

Avem intranet, dar nu toti directorii intra pe e-mail de doua ori pe zi, asa ca am achizitionat acest dispozitiv cu un abonament de 2.000 de SMS-uri pe luna. Platim un abonamant de 60 de euro pe luna, iar pe dispozitiv am dat 3.912 lei. e mai simplu sa dialogam cu directorii in acest fel„, a mai declarat Marin Popescu.

In total, un numar de 9 unitati de invatamant sunt inchise in judetul Timis, astfel ca 1.900 de elevi sunt afectati de aceasta decizie.

Lista unitatilor scolare inchise in judetul Timis:

Gradinita Masloc
Gradinita „Sfantul Nicolae” din Deta
Grupul scolar Ortisoara – doar clasele IX-XII
Scoala cu clasele I-VIII Banloc
Scoala cu clasele I-VIII Birda
Scoala cu clasele I-VIII Dumbravita
Scoala cu clasele I-VIII Racovita
Scoala cu clasele I-VIII Pietroasa
Scoala cu clasele I-VIII JebelInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...