9 sfaturi pentru o combina frigorifica mai eficienta

1) Păstrați serpentinele de condensare curate

Serpentinele de condensare de pe combine frigorifice (situate în partea din spate sau sub frigider) sunt cele pe care frigiderul le folosește pentru a transfera căldura din frigider și a o elibera în aer.

Serpentinele colectează în mod natural praf, murdărie și blana animalelor de companie și pot fi acoperite de resturi. Atunci când bobinele sunt acoperite de murdărie, frigiderul trebuie să lucreze mai mult pentru a elibera căldura și, la rândul său, vă costă mai mulți bani pe factura de energie electrică.

Pentru a vă ajuta să faceți o combină frigorifică Beko cât mai eficientă, ar trebui să curățați serpentinele cel puțin de două ori pe an, folosind o perie sau un aspirator. Asigurați-vă că consultați manualul de utilizare pentru instrucțiunile de curățare sugerate de producător.

2) Inspectați garniturile de etanșare a ușilor

Puteți pierde mult aer rece prin garniturile deteriorate ale ușii unei combine frigorifice. Pentru a testa garniturile, luați o bucată de hârtie și închideți-o în ușă; dacă aceasta alunecă ușor atunci când este trasă, sunt șanse ca garniturile să fie murdare, uzate sau deteriorate și ar trebui să luați în considerare curățarea sau înlocuirea lor.

De asemenea, puteți crește durata de viață a garniturilor de etanșare a frigiderului sau a congelatorului lubrifiindu-le cu vaselină pentru a le împiedica să se usuce și să se crape.

3) Amplasați combinele frigorifice departe de căldură

Cu cât este mai caldă încăperea în care se află frigiderul, cu atât mai mult trebuie să lucreze mai mult pentru a menține conținutul rece. Pentru fiecare 1° peste 21°C care înconjoară frigiderul, acesta trebuie să lucreze cu 2,5% mai mult pentru a-și menține temperatura internă. Asigurați-vă că plasați combine frigorifice departe de lumina directă a soarelui, de calorifere sau sobe și nu păstrați niciodată un frigider într-o terasă închisă.

4) Lăsați alimentele fierbinți să se răcească

Atunci când alimentele fierbinți sunt introduse în combine frigorifice, căldura rezultată care este degajată face ca frigiderul să lucreze mai mult pentru a menține o temperatură rece. Pentru a evita acest lucru, lăsați alimentele fierbinți să se răcească la temperatura camerei înainte de a le pune în frigider sau congelator.

5) Păstrați-l bine stocat

Frigiderele și congelatoarele sunt mai eficiente atunci când sunt pline. Alimentele din combine frigorifice rețin frigul, iar frigiderul nu trebuie să lucreze atât de mult pentru a menține temperatura constantă. Dacă nu țineți multe alimente la îndemână, puneți câteva ulcioare cu apă în frigider. Aveți grijă să nu exagerați, deoarece trebuie să mai rămână ceva spațiu pentru ca aerul rece să circule.

6) Lăsați frigiderul să respire

Pentru a permite o circulație adecvată a aerului între frigider și pereții sau aparatele din jurul acestuia, asigurați-vă că lăsați un spațiu de cel puțin 2,54 cm pe toate laturile.

7) Alegeți combine frigorifice cu montare pe partea inferioară sau superioară

Atunci când achiziționați o combină frigorifică nouă, rețineți că unitățile de congelare cu montare inferioară și superioară sunt, în general, cu 20% mai eficiente decât unitățile de congelare cu montare laterală. Rețineți, de asemenea, că frigiderele cu mașini de gheață sunt mai puțin eficiente și vă oferă mai puțin spațiu pentru depozitare.

8) Nu vă setați frigiderul prea rece

Cu cât setați temperatura frigiderului și a congelatorului mai rece, cu atât frigiderul trebuie să lucreze mai mult pentru a menține această temperatură. Pentru o depozitare optimă a alimentelor și eficiență energetică, frigiderele trebuie setate între 2,5°C și 5°C. Congelatoarele ar trebui să fie menținute la aproximativ -17°C.

9) Dezghețați în mod regulat

Înghețul acumulat pe pereții congelatorului forțează motorul unității să lucreze mai mult. În mod obișnuit, frigiderele cu dezghețare manuală ar trebui dezghețate de două ori pe an sau atunci când se acumulează ¼” sau mai mult. Asigurați-vă că scoateți unitatea din priză după ce ați scos conținutul și așteptați până când tot înghețul s-a topit și a fost îndepărtat înainte de a o conecta din nou la priză.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.