8845, numarul prin care poti ajuta si tu la repararea caselor unor familii necajite din Timis. Asociatia Acasa in Banat a renovat pana acum aproape 40 de locuinte. Foto

TIMISOARA. Asociatia Acasa in Banat a demarat in urma cu sase ani un program prin care ajuta familii in dificultate din zona Banatului, asigurandu-le un spatiu decent si sigur de locuit. Astfel, ofera familiilor aflate in situatii disperate, o sansa la un viitor mai bun pentru copiii lor, iar celor in varsta si fara posibilitati, o alinare de care au mare nevoie.

CITESTE SI: Incepe constructia stadionului Lego cu 10.000 de locuri din Calea Buziasului, la Timisoara. Cosmin Tabara a predat amplasamentul. Video 

Incepand de joi, 15 februarie, donatorii au la dispozitie cea mai simpla metoda pentru a sustine singurul program de repararea caselor dedicate familiilor din Banat: pot trimite un SMS cu textul BANAT la nr 8845 si vor dona 2 euro lunar (echivalentul a numai 10 lei) pentru a ajuta constructia si repararea unor locuinte in tot Banatul.

Este un pas foarte important pe care il facem, pentru ca deschidem posibilitatea unui public foarte larg de a se implica alaturi de noi pentru a rezolva situatia acestor oameni ramasi la marginea societatii. Cu numai 2 euro pe luna, practic 10 lei, adunati de la un numar mare de sustinatori, noi putem face foarte multe. Ne bazam pe sprijinul voluntarilor care vin si ajuta la reparatii, insa avem nevoie de cat mai multi oameni sa trimita un sms, pentru ca banii ne ajuta sa acoperim costurile ridicate cu materialele de constructii, care s-au scumpit foarte mult in ultimii ani”, a declarat Radu Trifan, presedintele Asociatiei Acasa in Banat.

In prezent, voluntarii asociatiei lucreaza la a 39-a casa inclusa in programul Acasa in Banat. Este vorba de casa familiei Iancau din Gataia, o familie ce s-a chinuit sa reconstruiasca o casa batraneasca, care a ars in urma cu mai multi ani. Au patru copii, cea mai micuta are 7 luni, iar baiatul mare are 12 ani si merge la scoala. Toti locuiesc intr-o singura camera, iar de loc de joaca sau birou pentru facut teme nici nu putea fi vorba. Chiar sambata, voluntarii se vor reuni din nou la Gataia pentru a construi acoperisul casei.
Donatia recurenta prin SMS a fost implementata cu sprijinul Asociatiei pentru Relatii Comunitare, prin platforma donatie.ro. Serviciul este disponibil in retelele operatorilor Orange, Telekom, Vodafone si Digi.

Asociatia Acasa in Banat a fost infiintata in 2018 si isi propune sa pastreze patrimoniul cultural al regiunii Banat, sa redea culoare satului banatean, sa redescopere adevaratele valori ale acestor locuri: oameni buni si gospodari, case frumoase si povestile lor.

Asociatia Acasa in Banat poate fi contactata pe pagina de Facebook sau la adresa de email [email protected].
Donatii in LEI: RO26BTRLRONCRT0P53069801
Donatii in EURO: RO11BTRLEURCRT0P53069801
SWIFT/BIC: BTRLRO22
PayPal: [email protected]
SMS: Trimite un SMS cu textul BANAT la 8845

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.