8000 de contoare cu transmitere de date la distanta vor fi montate de Aquatim la Timisoara

TIMISOARA. Aquatim continua lucrarile de modernizare a retelei si incepe campania de montare a 8000 de contoare de apa moderne.

Echipele care se ocupa de schimbarea apometrelor sunt, de marti, in teren pentru a lasa instiintari primilor beneficiari ai contoarelor de ultima generatie achizitionate de companie.

Acestia sunt locuitorii Zonei Plavat 2. Ritmul de inlocuire preconizat este de aproximativ 80 de apometre pe zi. Urmatoarele zone vizate sunt Ana Ipatescu, Fratelia, Steaua, Sagului, Dambovita si Freidorf.

Prima transa sosita numara 1600 de contoare. Numarul total al acestora este de 8000.

In acest scop, rugam abonatii din zonele mai sus amintite sa permita accesul la caminele de apometre, iar in cazurile in care nu vor putea fi gasiti acasa sa contacteze pentru programari personalul Aquatim la numerele de telefon de pe instiintarile primite. In cazul in care caminele sunt pe domeniul public, iar abonatii nu pot fi prezenti, se va realiza inlocuirea contoarelor si se va lasa duplicat in cutia postala cu datele de identificare ale contorului demontat/ montat„, transmit reprezentantii Aquatim.

Reamintim faptul ca, in urma cu o luna, Aquatim a semnat contractul de achizitie a unui numar de 8000 de contoare inteligente, in valoare de 5.939.272,78 lei, fara TVA, cu firma ETA 2U SRL. Durata contractului este pana in 31 decembrie 2023. Cu alte cuvinte, pana la finalul acestui an, 8000 de locuitori ai Timisoarei vor beneficia de aceste contoare ultramoderne.

Gratie acestei investitii, compania va putea obtine zilnic, direct de la punctele de consum, datele referitoare la cantitatea de apa consumata, dar si despre eventualele probleme care pot aparea legat de consumuri (consumuri mari, decontorizari, incercari de manipulare a contoarelor).

Scopul proiectului il reprezinta eficientizarea si optimizarea infrastructurii de apa aflata in aria de operare Aquatim prin implementarea acestui sistem de contorizare a consumului de apa potabila prevazut cu interfata digitala in municipiul Timisoara.

Proiectul este cofinantat din Fondul de Coeziune prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Asta-i asa, de reclama. Eu sunt „beneficiar” de contor inteligent. Intre timp s-a terminat bateria, sau s-a stricat, ca nu mai transmite nimic. L-a inlocuit cineva? Nici nu raspund, ca doar suntem in Romania si raspunsul este evident.