80% dintre scolile si gradinitele din Timisoara, dotate cu mobilier si echipamente IT cu peste 17,5 milioane de euro, bani din PNRR

TIMISOARA. Peste 17 milioane de euro vor ajunge la Timisoara, pentru modernizarea si dotarea scolilor din oras. Reprezentantii municipitalitatii au anuntat ca au reusit sa obtina finantarea prin PNRR, astfel ca dupa semnarea contractului vor putea incepe achizitiile.

CITESTE SI: Aproape jumatate dintre profesorii din Timisoara si din judet intra in greva, de luni. Doar in 30 de scoli nu se organizeaza proteste

Conform cererii de finantare, proiectul vizeaza dotarea cu mobilier, echipamente digitale si alte tipuri de echipamente a 60 de unitati de invatamant cu personalitate juridica, unitatilor de invatamant arondate acestora si a 3 unitati conexe (Clubul Sportiv Scolar Bega, Clubul Sportiv Scolar nr. 1 si Palatul Copiiilor).

Lista de scoli cuprinde aproape in integralitate invatamantul prescolar, primar, gimnazial si liceal din Timișoara. Sunt vizate peste 80% din salile de clasa din oras, restul de 20% fiind sali care au beneficiat de dotari in ultimii 5 ani„, transmit reprezentantii Primariei Timisoara.

Aproape 1.300 de sali de clasa, 42 de laboratoare de informatica si 40 de laboratoare de stiinta multidisciplinara vor fi dotate cu echipamente digitale pentru organizarea claselor in format virtual si cu echipamente moderne, iar 1.275 de sali de clase vor fi dotate cu mobilier ergonomic: scaune, banci, catedre, dulapuri si materiale didactice.

Finantarea vizata cuprinde, de asemenea, dotarea cu mobilier specific si echipamente digitale a 29 de cabinete didactice, 50 de cabinete psihopedagogice si 27 de sali de sport. 11 ateliere de practica de la scoli cu profil tehnologic vor beneficia de materiale si echipamente de specialitate.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. iooon spune:

    fritz pune tunurile de bani si pe scoli