VIDEO! 80 de gospodarii inundate, zeci de hectare de teren pline cu apa si pericolul nu a trecut inca! Timisul se afla inca sub avertizare de inundatii!

TIMISOARA. Bilantul inundatiilor din judetul Timis arata ca trei localitati din judetul Timis au fost afectate de inundatii, iar autoritatile se asteapta ca in continuare nivelul Barzavei sa creasca in zona celei de-a patra localitati.

Potrivit pompierilor, la Denta doua femei au fost evacuate noaptea trecuta si au dormit la scoala. Tot la Denta 30 de curti au fost inundate de apele revarsate ale Barzavei, precu, si 50 de hectare de teren.

Si la Gataia 50 de gospodarii au fost inundate de apele Barzavei si in continuare se lucreaza la evacuarea apei. De asemenea, la Rovinita Mare 7 case si gospodarii au fost afectate de ape.

Drumul judetean care leaga Rovinita Mare de Denta este blocat.

Prefectul judetului Timis, Mircea Bacala a declarat ca la Denta nivelul Barzavei este in usoara scadere si ca pana dupa-amiaza inca mai exista risc de inundatii. Cu toate acestea, spune reprezentantul Guvernului in teritoriu, viitura se duce inspre satul Partos unde insa digurile sunt mai mari.

La Gataia pericolul a trecut. A fost o mobilizare unitara si am simtit o unitate intre efectivele MAI si cum s-au mobilizat cetatenii din Denta. Este un exemplu de dat. La Denta a contat ca s-au mobilizat cu o zi inainte, cetatenii au fost anuntati de primar„, a declarat prefectul Mircea Bacala.

Din fericire, in urma acestor inundatii pagubele materiale nu au fost foarte mari si nici nu au existat victime omenesti.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...