Noutati :

8 premii si 3 mentiuni au obtinut elevii din Timis la olimpiadele scolare care s-au desfasurat la Timisoara. Cine sunt castigatorii?

15 aprilie, 2014 - 12:13 PM
Autor: Dana Constantin      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Timisoara a gazduit in luna aprilie 4 olimpiade scolare ajunse la faza nationala. La concursuri au participat peste  700 de elevi din toata tara. Printre laureati s-au numarat si 17 elevi din judetul Timis.

La Olimpiada de Limba si literatura maghiara au participat 144 de elevi. In total au fost acordate 40 de premii si 80 de premii speciale si mentiuni. Elevii de la Liceul “Bela Bartok” din Timisoara, gazda a evenimentului, s-au aflat printre castigatori. Boros Victoria (clasa a VIII-a), Campean Csenge (clasa a XI-a) si Andraszy Nora (clasa a VI-a) au obtinut premii speciale, iar Boros Victoria a reusit sa cucereasca si o mentiune.

La Olimpiada de Limba si literatura romana au participat 207 elevi si au fost acordate 12 premii, 19 mentiuni si 62 de premii speciale, acestea din urma fiind oferite de Universitatea de Vest din Timisoara, in calitate de gazda a evenimentului. Groseck Oxana, din clasa a XI-a de la Liceul Lenau a obtinut premiul III, iar Surdea Hernea Vlad din clasa a XII de la Liceul Grigore Moisil si Bodog Alexandru din clasa a XII-a de la Liceul pedagogic au primit mentiuni. Un premiu special a fost acordat elevei Vaida Coralia din clasa a XII-a de la Liceul C.D. Loga.

Vezi AICI toate rezultatele obtinute la Olimpiada de Limba si literatura romana

Olimipada de Stiinte socio-umane a reunit 308 de elevi , fiind acordate 21 de premii, 28 de mentiuni si 49 de premii speciale. Elevii timiseni care au reusit sa cucereasca premii si mentiuni sunt: Andrasoni Teodora, din clasa a IX-a de la Colegiul National Banatean – premiul II la istorie si Damian Miruna Maria, din clasa a IX-a de la Liceul Coriolan Brediceanu din Lugoj – premiul II la Logica.

Cea de-a cincea Olimpiada scolara gazduita de Timisoara a fost cea de Competente in silvicultura, la care au luat parte 7 echipaje a cate 7 elevi, plus inca doua in afara de concurs. Au fost acordate 7 premii si o meniune individuala si 3 premii si o mentiune pe echipe. Echipajul Liceului Silvic din Timisoara a reusit sa obtina premiul III la faza pe echipe.

Timisoara gazduieste si faza nationala a unei Olimpiade scolare speciale, cea destinata elevilor nevazatori, la Liceul Iris. Rezultatele acesteia vor fi cunoscute miercuri dimineata, odata cu festivitatea de premiere.

„”Olimpiadele sunt concursuri la care se cauta sporirea competentei elevilor si este normal sa fie dificile. Subiectele sunt mult deasupra mediei, nu sunt examene pe care trebuie sa le promoveze elevul, ci sunt intreceri care sunt de natura de a face selectii intre elevi.  Nu am inca toate rezultatele obtinute de elevii din Timis, nu ma pot pronunta daca sunt multumit sau nu. Olimpiadele care au fost organizate la Timisoara s-au desfasurat  in cele mai bune conditii, pentru ca toti colegii mei inspectori au depus interes in vederea organizarii optime si pentru ca elevii  participani si insotitorii lor sa beneficieze si de o sedere agreabila in orasul nostru”, a declarat Cornel Petroman, inspector scolar general.

La nivelul Inspectoratului Scolar Judetean Timis nu au fost inca centralizate rezultatele obtinute de elevii timiseni la celelalte faze nationale ale olimpiadelor scolare.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...