Noutati :

8 liceeni din Timis sustin bacalaureatul acasa, la spital sau in puscarie. Din acest an, parintii au inceput sa participe la supraveghere la examen

28 iunie, 2011 - 12:28 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMIS. Pe patul de spital, in fotoliul de acasa sau in puscarie. Elevii de clasa a XII-a nu rateaza examenul national. In Timis, opt copii sustin examenul de bacalaureat altundeva decat in scoala. Doi dintre elevi au rezolvat cerintele in spital, trei acasa si trei sustin examenul in penitenciar.
Pentru fiecare din aceste cazuri speciale au fost formate comisii care supravegheaza desfasurarea probelor in conditiile de examen.

Pe langa cei opt candidati, alti cinci sustin examenul national in conditii speciale. Este vorba despre cinci elevi cu dizabilitati fizice carora, la proba de limba romana le-a fost prelungit timpul de examen cu o ora pentru rezolvarea subiectelor. “Acestia sunt elevi cu dizabilitati vizuale, auditive sau locomotorii, si nu cu dizabilitati intelectuale”, a tinut sa specifice Marin Popescu, inspectorul scolar general din Timis.

La proba de limba romana, de luni, 27 iunie, au fost absenti 193 de liceeni. O noutate este prezenta reprezentantilor parintilor ca observatori in centrele de examen. In Timis, o singura persoana din partea societatii civile a asistat la modul in care s-au desfasurat proba de limba romana. Ea va asista la toate probele scrise ale bacalaureatului, incurajand participarea parintilor la examenul care stabileste viitorul copiilor lor.

“Este prima participare la examen. Nu vrem sa rasturnam ierarhiile, ci doar sa urmarim respectarea metodologiilor si a corectitudinii desfasurarii examenului de bacalaureat”, a precizat Iliana Matraguna, presedintele filialei Timis a Federatiei Nationale a Asociatiilor de Parinti.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...