75.000 de migranti opriti de politistii de frontiera sa intre in Romania din Serbia intr-un an. Cati au reusit sa ajunga in Timisoara

TIMISOARA. Politistii de frontiera au avut mult de lucru si in anul 2021 pe linia migratiei ilegale. Numarul migrantilor care au incercat sa intre in Romania, atat pe frontiera terestra, cat si pe apa, a crescut in anul trecut.

CITESTE SI: Au facut prapad in randul pietonilor care traverseaza pe rosu ori pe unde-i taie capul, mai putin pe zebra, la Timisoara. Razie de 10 ore a politistilor de la Rutiera 

Astfel, in 2021, la nivelul frontierei cu Serbia s-a inregistrat o crestere cu 116% a numarului de migranti care au incercat sa patrunda in Romania.

In anul 2021 a fost prevenita trecerea ilegala din Serbia in Romania a unui numar de aproximativ 75.000 de migranti, fata de aproximativ 35.000 in anul 2020„, transmit reprezentantii Politiei de Frontiera Timis.

Mii de transfugi au reusit totusi sa intre in tara si sa-si urmeze traseul prin Timisoara ori alte localitati si mai apoi catre frontier vestica.

Si, daca a crescut numarul migrantilor care au incercat sa treaca din Serbia in Romania, s-au inmultit si cei care au intrat in tara noastra si au fost prinsi. Au fost capturati astfel aproape 7.600 de transfugi, fata de cei aproape 6000 din 2020.

De asemenea a crescut si numarul celor care au incercat sa intre in Romania cu ajutorul barcilor, in judetele Mehedinti si Caras-Severin. Au fost capturati 575 de migranti fata de cei 108 din 2020.

Mai mult de jumatate dintre transfugii intrati in Romania in 2021 provin din Afganistan, dar si din Bangladesh, India, Siria, Turcia, Pakistan, Irak, Somalia si Eritreea.

Un element de noutate comparativ cu anii anteriori il constituie tentativa de intrare in Romania a migranţilor prin P.T.F. ascunsi in mijloace de transport sau prin incercare de substituire. In acest sens au fost depistaţi 13 migranti la intrarea in România prin P.T.F. astfel;
P.T.F. Portile de Fier I – 8 cetateni Bangladesh ascunsi intru-un automarfar
P.T.F. Jimbolia – 4 cetateni Turcia cu vize false
P.T.F. Moravita – 1 cetatean Tunisia – document fals„, transmit reprezentantii Politiei de Frontiera.

Politistii au prins si mai multe persoane dispuse sa ii ajute pe transfugi sa ajunga de la granita in Timisoara si apoi sa ii duca mai departe spre frontiera cu Ungaria si spre vestul Europei. Astfel, au fost capturati nu mai putin de 150 de traficanti in 2021, fata de cei 107 cu un an inainte.

Impotriva celor 150 de persoane identificate au fost dispuse masuri preventive dupa cum urmeaza:
– 41 au fost cercetate in liberate (52 in anul 2020)
– 7 retinute (5 in anul 2020)
– 63 s-a instituit masura control judiciar (27 în anul 2020)
– 39 arestati preventiv (20 in anul 2020)” transmit reprezentantii Politiei de Frontiera Timis.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.