Noutati :

71 de vacute aduse din Irlanda au aterizat la Timisoara, cu avionul! Cui vor fi donate? FOTO

9 noiembrie, 2014 - 03:08 PM
Autor: Anonim      
Categorie: SOCIAL
1

TIMISOARA. 71 de vacute au fost aduse in Romania in cadrul unui proiect international de ajutorare a familiilor sarace din Romania. Animalele au fost trimise din Irlanda si au ajuns la Timisoara dupa un zbor de 3 ore.

Aeronava de tip Airbus A300 a aterizat duminica, la ora 11.45 pe pista Aeroportului International Timisoara. Avionul este unul amenajat special pentru transportul animalelor, astfel incat in interior, vacutele au avut parte de cele mai bune conditii de calatorie: tarcuri, apa si hrana. Animalele au ajuns cu bine si au fost descarcate in cele doua tiruri, pregatite sa le duca mai departe.

Transportul, desi este unul inedit pentru Aeroportul International Timisoara, nu reprezinta o premiera. Pana acum, alte doua astfel de zboruri speciale au aterizat la Timisoara, in 2011 si in 2012. Exact ca si acum, de fiecare data, vacutele au aterizat in siguranta, in cele mai bune conditii.

“Acest zbor a fost posibil datorita infrasturcturii excelente a aeroportului Timisoara. Pista de la Timisoara, cu o lungime de 3500 de metri, recent astfaltata, utilajele de care dispunem pentru descarcare, de personalul specializat, precum si experienta pe care o avem in a gestiona transporturi de asemenea natura, ne recomanda ca fiind solutia optima pentru acest tip de transport”, a declarat Marian Chivu, director operational Aeroportul International Timisoara.

Animalele au fost aduse din Irlanda printr-un proiect al fundatiei Heifer Romania si, de la Aeroportul International Timisoara, au fost transportate catre Oradea, unde vor sta in carantina 30 de zile. Dupa aceasta perioada, ele vor ajunge la familii nevoiase din judetul Mures.

“Heifer Este o organizatie non-profit, infiintata acum 70 de ani pe ideea ca fermierii sa fie autonomi si independenti. De 70 de ani, organizatia noastra este alaturi de fermierii din toata lumea, primul transport de acest gen a avcut loc in 1944, cu 18 vaci – spre Puerto Rico”, a declarat presedintele Heifer International, Pierre Ferrari.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Felicitarimpentru organizatia Heifer pentru efortul facut in a
    livra cele 71 de vaci pentru familiile nevoiase din judetul Mu-
    res.Noi urmeaza a ne face datoria de a le asigura familliilor
    conditii de crestere si sa nu apara fenomenul de a le vinde dupa
    Primire.Felicitari si pentru aeroportul Timisoara pentru promtitudinea si priceperea in asemenea situatii.