Noutati :

700.000 de lei vin in Timis pentru mobilierul clasei pregatitoare! Scolile vor cumpara bancute si dulapioare!

20 iunie, 2012 - 11:20 AM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
1


TIMISOARA. Ministerul Educatiei a aprobat fondurile care vor ajunge in fiecare judet pentru pregatirea clasei…pregatitoare! In Timis, 3.700 de elevi au fost inregistrati in aceasta clasa. Rezultatele se vor vedea peste 5 ani!

700.000 de lei. Atat i-a revenit Timisului pentru dotara cu mobilier a salilor unde vor invata prichindeii in clasa pregatitoare. Scoli sau gradinite, salile de clasa unde elevii vor trebui sa se pregateasca pentru clasa I vor fi echipate cu mobilier specific varstei micutilor si cu toate tehnica necesara.

Vrem sa asiguram un spatiu prietenos pentru copii, cu mobilier adecvat pentru acestia, kituri pentru clasa pregatitoare si asa mai departe. Banii urmeaza sa vina de la Ministerul Educatiei, iar scolile sa inceapa procedura de achizitie a tuturor celor necesare pentru ca la inceputul anului scolar salile de clasa sa fie pregatite din toate punctele de vedere”, explica Marin Popescu, inspectorul scolar general din Timis.

Pentru clasa pregatitoare, in Timis s-au inscris sub 3.700 de scolari, iar in clasa I – peste 5.600. Numarul mic de elevi de clasa pregatitoare va ridica probleme sistemului de invatamant din Timis, atunci cand elevii vor ajunge in clasa a V-a. Cum cu un an inaintea lor sunt cu 2.000 de elevi in plus, peste 5 ani actuala generatie va determina un seism in randul cadrelor didactice: restrangeri de activitate si disponibilizari in masa. 2.000 de elevi inseamna cu 80 de clase mai putin la nivelul intregului judet si cu peste 100 de norme didactice in minus.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Si asa se explica de ce era nevoie de clasa zero… 160.000 euro pt Timis x 42 judete = 6.720.000Euro (modo groso) doar pentru mobilier!! Oare de la ce firme? Ah, aia tocmai au fost evacuati de la guvernare. Nu era mai simplu sa se bage o curricula scolara la grupa pregatitoare de la gradi? Evident, nu se mai furau atatia bani si era o solutie mult prea simpla pentru gandirea dosnica a lu’ funeriu… Dar era o solutie sustenabila nu o manevra de deturnare de fonduri! Mult o sa mai patimim dupa ciuma portocalie…