Noutati :

70 de vacute vor fi aduse cu avionul pe Aeroportul Timisoara. Unde vor ajunge si cine le va ingriji?

21 octombrie, 2014 - 12:20 PM
Autor: Anonim      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. 70 de vacute din rasa Holstein Friza au fost donate de catre fermierii irlandezi si urmeaza sa soseasca pe Aeroportul din Timisoara cu o aeronava. Actiunea are loc cu prilejul aniversarii a 70 de ani a organizatiei Heifer International care se ocupa de acest transport.

Este a treia oara cand la Aeroportul International Timisoara aterizeaza un astfel de transport si, de fiecare data, toate operatiunile aeroportuare au decurs bine. Ca si pana acum, Aeroportul International Timisoara vine in sprijinul fundatiei Heifer la operarea acestui transport special, deoarece aeroportul este pregatit sa opereze orice fel de transport aerian. De altfel, dorim ca pe viitor sa dezvoltam activitatea de transport cargo”, a declarat directorul Aeroportului International Timisoara, Dan Idolu.

Donatia va avea loc in cadrul unui proiect care isi propune ca in 4 ani sa  imbunatateasca  conditiile de trai a 3.000 de familii din judetul Mures, din mediul rural, care in prezent se gospodaresc lunar dintr-un venit de sub 200 lei.  Heifer Romania si partnerii sai doresc ca in cei patru ani familiile care traiesc in saracie sau ferme de subzisetenta sa devina mici fermieri, capabili sa duca un trai mai bun, sa participe in mod activ in rezolvarea problemelor locale.

Toate proiectele concepute de Heifer Romania au o puternica componenta de gen, mai exact urmarim indeaproape promovarea egalitatii dintre femei si barbati. Chiar daca barbatii sunt considerati capul familiei, in majoritatea gospodariilor femeile sunt cele care se ocupa de animale. Plecand de la aceasta stare de fapt, ne-am gandit sa aratam recunoasterea rolului important pe care il au acestea in gospodarie daruindu-le lor aceste vacute” a declarat dr. Ovidiu Spinu, directorul Heifer Romania.

Urmand principiul de baza al Heifer International, “Dar din dar”, fiecare dintre familiile beneficiare, va dona, la randul ei, prima femela nascuta a junicii primite. In acest fel darul initial se va multiplica, iar lantul beneficiarilor va creste.

Familiile incluse in proiect vor primi si asistenta la cresterea si ingrijirea animalelor, precum si la valorificarea produselor obtinute, fiind incurajata asocierea intre producatori.

Heifer International este o organizatie umanitara care ofera de 70 de ani asistenta comunitatilor sarace din peste 40 de tari ale lumii, pentru a pune capat foametei si saraciei, in vederea imbunatatirii calitatii vietii.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...