Noutati :

FOTO si VIDEO! 70 de vacute au ajuns cu avionul la Timisoara! Ele au fost aduse din Irlanda pentru copii orfani din Romania

28 octombrie, 2011 - 02:14 PM
Autor: Milena Cernescu      
Categorie: SOCIAL
1

TIMISOARA. Un transport cu totul special a ajuns vineri pe Aeroportul International Timisoara! 70 de vacute care vor asigura lapte pentru copii necajiti si familii sarmane au fost aduse cu un avion din Irlanda.

Animalele au ajuns in conditii de maxima siguranta, in containere speciale. Toate au pasapoarte de vacute europene si sunt in perfecta stare de sanatate, verificate din punct de vedere al sanatatii.

Pe tot parcursul zborului care a durat cateva ore, vacutele, care sunt toate gestante, au primit apa si mancare pentru a nu fi stresate sau speriate. Au fost coborate cu mare grija din aeronava pe pista aeroportului din Timisoara, de unde mai apoi au fost imbarcate intr-un camion special cu care isi continua drumul spre Oradea unde vor sta in carantina 21 de zile.

Vom reveni cu imagini!

Transportul de vaci reprezinta o premiera pentru Romania, iar animalele au fost aduse de catre Fundatia Heifer Romania in parteneriat cu Fundatia Bothar Irlanda.

Vacile provin din rasa Holstein Friza si vor asigura necesarul de lapte copiilor institutionalizati si familiilor fara venituri.

Astfel,  20 dintre vacute vor ajunge la orfelinatul Caminul Felix din Oradea, in cadrul proiectului “Milk for orphans” – „Lapte pentru orfani”. Aici, urmand principiul „dar din dar se face Rai”,  fiecare dintre cei 20 de copii care vor primi in ingrijire o vaca va trebui sa daruiasca prima femela nascuta altui copil orfan care se va ocupa de ingrijirea ei. Acesta, la randul sau, va darui mai departe prima junica obtinuta de la vaca sa.

Restul de 50 de vaci vor ajunge la familii nevoiase din apropierea orasului Cluj (comuna Rasca, la 90 km de Cluj). Majoritatea familiilor asistate prin acest proiect nu au nici un venit permanent, traind de pe urma unei gospodarii mici, de subzistenta.

Vacutele provin de la o inchisoare din Irlanda (Shelton Abbey Prison) unde au fost ingrijite dupa conceptul „open prison”: persoanele aflate aici au libertate de miscare si se ocupa cu cresterea animalelor.

Prelucrarea laptelui va fi asigurata de Asociatia Crescatorilor de Animale din Corusu, a carei instalatie de prelucrare a laptelui  a fost construita si echipata cu sprijinul fundatiei Heifer Romania.

Video-ul nu poate fi incarcat.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. rau am ajuns…la mila alora