Noutati :

7 zile, 8 cartiere si zeci de artisti pe strazile din Timisoara. Memoriile Cetatii aduc in prim plan orasul din vremea Revolutiei

14 octombrie, 2019 - 03:58 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: CULTURA
2

TIMISOARA. Timp de 7 zile, 8 cartiere din Timisoara se transforma in imense scene ce vor gazdui spectacole, discutii si povesti vii din perioada Revolutiei din Decembrie 1989.

Peste 20 de artisti vor fi pe strazile din oras, pentru a realiza picturi murale sau mozaicuri in memoria evenimentelor din timpul Revolutiei. In paralel, vor avea loc spectacole si concerte in 8 cartiere din oras, iar amintirile timisorenilor despre acele zile vor fi puse laolalta si vor deveni povesti vii, o memorie a revolutiei pe care au trait-o.

Artistii se pregatesc deja de lucru: sase pereti si o fantana publica din sapte cartiere vor prinde viata in Parcul Dacia, Parcul Bucovina, Calea Martirilor, Blascovici, Liceul de Arte, Liceul Auto, dar si in fostul port al orasului, din zona Dambovita de pe malul Begai. Cinci picturi murale au fost alese in urma unui concurs de proiecte. Doi artisti vor crea o pictura pe un tramvai, la depoul SPTP. Tot in aceasta saptamana, benzile desenate despre oameni, intamplari si povesti din zilele Revolutiei de la Timisoara vor decora 23 de statii de tramvai.

Memoriile Cetatii duc povestea Revolutiei mai aproape de generatiile tinere. Astfel, in saptamana 14-20 octombrie, elevii de liceu vor participa la ateliere si spectacole de teatru, iar in fiecare zona vor avea loc si reprezentatii pentru publicul larg si concerte de muzica.

Voluntarii vor continua sa adune pana pe 27 octombrie povestile intime despre perioada Revolutiei, iar la finalul proiectelor, va fi publicata carte.

Saptamana Memoriile Cetatii se va incheia duminica, cu un „pelerinaj” pe biciclete, cu plecare din Piata Maria, la ora 12:00, care va ajunge in toate punctele importante ale Revolutiei din 1989. Pentru ca Timisoara nu uita niciodata.

Proiectul este realizat de Asociatia Timisoara 2021 – Capitala Europeana a Culturii, cu sprijinul Primariei Municipiului Timisoara si al Consiliului Local, prin intermediul programului cultural prioritar ”Timisoara. Capitala Europeana a Culturii 2021”, parte a Programului Cultural TM2021 din anul 2019.”

Din program fac parte: Teatrul Portabil (proiectul Zile Rosii, Nopti Albe), Teatrul Labirint Asylum, (atelier Semne Scrise), Alex Popescu (atelier teatru Impro Memorii), Sebastian Dobrescu (atelier teatru sensorial), Centrul Cultural Replika Bucuresti, Teatrul Aualeu.

Mai multe detalii AICI.

Program:

ZONA DACIA
Parc Dacia (str. Burebista nr. 7) lucreaza Lost Optics

Luni, 14 octombrie : ora 19.00-22.00 – Teatru senzorial Teatrul Labirynt Asylum (Parc Dacia)

Duminica, 20 octombrie: ora 18.00 spectacol teatru senzorial – Memorii – Sebastian Dobrescu (Parc Dacia)

ZONA BUCOVINA
Parcul Bucovina (str. Invatatorului) – mozaic – lucrează NAVA C2, Rares Moldovan, Ilie Duta, Dorian Bolca

Marti, 15 octombrie – de la ora 19.00-22.00 – Reprezentatie Teatrul Labirynt Asylum/Teatru senzorial in Parcul Bucovina

MARTIRILOR
Calea Martirilor (Str. Pepinierei nr. 4) – lucreaza Casele cu Ochi Inchisi

BLAȘCOVICI
Blascovici (str. Lisabona/zona Cosmonauților) – lucreaza Bianca Stancu

Joi, 17 octombrie: Centrul Cultural Replika din Bucuresti: Amintiri din Epoca de scoala (str. Dunarea 9/Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida)

Sambata, 19 octombrie: 16.00 – Teatru Portabil: Rapsodii albe dupa decembrie rosu, str. Lisabona/zona Cosmonautilor

ZONA TELEGRAFULUI
Liceul de Arte (Str. Lorena nr. 35) – lucreaza Christian Horatiu Pavelescu

FREIDORF
Liceul Auto/Freidorf – lucreaza LUX

MAL BEGA
Golf Bega (spl. Nicolae Titulescu 32-34) FISART – lucreaza Alex Baciu, Corina Nani, Irlo, Roua

Miercuri, 16 octombrie: 17.00 – Teatru Portabil: Rapsodii albe dupa decembrie rosu, Golf Bega

Alte locatii:

STPT/Dambovita
Depou STPT – Dambovita lucreaza Alina Bohoru si Mircea Popescu

PARCUL ALPINET
Vineri, 18 octombrie: 20.00 – Concert Revolutii si Pace, la fostul local Pod 16

Duminica, 20 octombrie: 17.00 – Teatru Portabil: Rapsodii albe dupa decembrie rosu, Pod 16/Parc AlpinetInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Nu se putea fara basi in Parcul Alpinet?

  2. Pod TRAIAN nu POD 16 ! POD 16 a fost un club….podul se cheama TRAIAN ! Sunteti timisoreni cum sunt eu oltean !