Noutati :

7 milioane de euro pentru oras. Banii europeni, atrasi de GAL Timisoara, sunt disponibili atat pentru autoritati, cat si pentru mici afaceri private

2 decembrie, 2019 - 10:06 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Grupul de Actiune Locala Timisoara a finalizat procedurile pentru obtinerea de fonduri europene destinate mediului urban, respectiv Timisoara, reusind sa aduca in oras aproximativ 7 milioane de euro, banii ce urmeaza sa fie impartiti intre sectorul public si cel privat, pentru imbunatatirea conditiilor de viata si dezvoltarea de afaceri in unele cartiere din oras.

Astfel, dupa ce a intocmit toate procedurile, acum Grupul de Actiune Locala Timisoara a elaborat o parte dintre ghiduri si va face publice procedurile pentru ca acesti bani sa poata fi accesati de reprezentantii autoritatilor publice, dar si de oameni care doresc sa isi dezvolte o afacere.

„Speram sa intelegem mai bine ce isi doresc oamenii, sa inteleaga ei mai bine ce le putem oferi noi, sa inteleaga ca nu suntem un corn al abundentei in care sa vina sa ceara si sa primeasca si ca lucrurile care urmeaza sa se intample se vor intampla intr-un anumit mod si dupa criterii europene. Discutam de dezvoltare durabila si de o dezvoltare progresiva. Discutam de lucruri prin care ajutam oamenii sa se poata ajuta ei singuri si sa se poata creste nivelul acestei zone, astfel incat intreaga populatie din Timisoara sa poata spune ca are acces in egala masura la serviciile oferite de municipalitate”, a spus Catalin Tiuch, presedintele GAL Timisoara, in cadrul unei intalniri de informare pe care a avut-o cu locuitorii cartierului Plopi.

Practic, pentru sectorul privat sunt disponibili aproape 3,5 milioane de euro, bani ce pot fi accesati pentru diferite domenii, precum: cursuri de ucenicie, dezvoltarea firmelor, antreprenoriat.

In privinta sectorului public, suma este aproximativ egala, fondurile fiind destinate pentru asfaltare de strazi si trotuare; construire, reabilitare sau modernizare de locuinte sociale; infiintare, modernizare, reabilitare locuri de joaca; reabilitare, modernizare infrastructura sociala si de sanatate.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...