Noutati :

600 de timiseni si-au depus dosarele ca sa devina cetateni maghiari

4 martie, 2011 - 01:26 PM
Autor: Anonim      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Inghesuiala la centrele de informare pentru cetatenia maghiara din Timisoara. Zeci de timiseni merg, zilnic, la cele doua centre pentru a se informa cum pot primi cetatenia maghiara.

Sunt ajutati de consilieri pentru a-si intocmi dosarele, apoi le depun la primariile din Ungaria sau la consulatele din Cluj si Miercurea Ciuc, iar in trei sau patru luni primesc si cetatenia.

La Centrul de consiliere de la sediul UDMR Timis s-au informat mii de cetateni despre cum pot deveni cetateni maghiari, dar numai 100 si-au intocmit dosarele, incepand din luna ianuarie si pana in prezent. Printre acestia se afla si familii mixte, de romani si unguri. La ei situatia este putin mai complicata, dar dosarele au fost predate fara probleme. „Chiar lucrez cu o familie de acest gen. Sotia este de cetatenie maghiara, ea isi doreste cetatenie pentru copiii minori. Pentru ei, se cere in plus o declaratie cum ca partea care nu are dreptul la cetatenie sa fie de acord. Dupa ce familia primeste cetatenia este si o formalitate pentru ca si partea care nu este cetatean maghiar sa poata deveni”, ne-a explicat un consilier.

La cel de-al doilea centru din Timisoara, situat in incinta Bisericii Reformate din Piata Marii, 500 de timiseni si-au intocmit dosarele. Potrivit reprezentantilor centrului, aici s-au informat si romani care nu stiu limba maghiara, dar au promis ca o sa invete.
Va reamintim ca cele doua conditii pentru obtinerea cetateniei maghiare sunt cunoasterea limbii si descendenta unei persoane nascute pe teritoriul Ungariei inainte de anul 1921.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...