Noutati :

60 de milioane de lei pentru un constructor la una dintre cele mai asteptate lucrari din Timis

11 octombrie, 2018 - 02:47 PM
Autor: Redactie      
Categorie: ADMINISTRATIE
2

TIMISOARA. Drumul care face legatura intre Timisoara si Autostrada Vestului, cel care trece prin Dumbravita si Giarmata, va fi largit la patru benzi, cate doua pe fiecare sens de circulatie, si isi cauta constructor.

CITESTE SI: De la faima la ruina. O alta mostenire din vremuri imperiale lasata in paragina, in Timis. Revolta lui Dan Negru. Video 

Dupa ce in martie a fost iscalit contractul de finantare, iar saptamana trecuta Agentia Nationala pentru Achizitii Publice a validat documentatia pentru lucrarile de proiectare si executie la drumul judetean 691 pentru sectorul sens giratoriu – Centura Timisoara si de la Centura Timisoara la Autostrada A1, Consiliul Judetean Timis a publicat pe SEAP anuntul de organizare a licitatiei.

Dupa ce saptamana trecuta Agentia Nationala pentru Achizitii Publice a validat documentatia pentru lucrarile de proiectare si executie la obiectivul de investitii “Modernizare DJ 691: largire la 4 benzi a sectorului km 2+725 (sens giratoriu) – Centura Timisoara si Centura Timisoara – Autostrada A1 (km 12+975)”, am trecut la urmatorul pas necesar pentru a putea incepe lucrarile la respectivul drum, important pentru timisoreni si pentru locuitorii intregului judet si nu numai. Suma estimata pentru proiectare si executie este de 58.111.906,40 lei (fara TVA), iar data limita pentru depunerea ofertelor este 14 noiembrie 2018. in conditiile in care modernizarea acestui drum va aduce mari beneficii cetatenilor, sper ca in cel mai scurt timp sa putem desemna un castigator al licitatiei”, a spus presedintele Consiliului Judetean Timis, Calin Dobra.

In prezent, DJ 691 nu asigura capacitatea de circulatie necesara traficului actual si de perspectiva si nu corespunde cerintelor tehnice necesare preluarii circulatiei rutiere de pe centura de ocolire a Timisoarei si nici de pe autostrada A1-Arad-Timisoara (prin nodul rutier Giarmata). Acesta este motivul pentru care s-a impus accesarea de fonduri europene, prin care sa se realizeze sporirea capacitatii de circulatie, prin largirea la 4 benzi, cu pastrarea traseului actual si ranforsarea structurii existente. Lucrarile se vor realiza pe doua sectoare de drum, respectiv de la limita dintre Timisoara si comuna Dumbravita pana dupa intersectia cu DN Centura Timisoarei si de la centura Timisoarei pana la Autostrada A1.

Largirea tronsonului prin Dumbravita nu poate intra in santier mai devreme de 2021, intrucat stalpii retelei de transport public cu troleibuzul nu pot fi mutati decat la expirarea termenului impus de proiectul european prin care au fost montati, ca parte din extinderea transportului metropolitan.

Contractul de finantare intre Consilul Judetean Timis, in calitate de beneficiar al proiectului, si Ministerul Dezvoltarii Regionale, in calitate de autoritate de management pentru POR 2014-2020, a fost semnat in luna martie a acestui an.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. O prostie. Drum de legatura cu autostrada care trece prin localitate. Da bine, acolo fiecare si-a facut casa in mijlocul cimpului asa ca nu se mai poate construi un drum expres pe o ruta oculitoare. Asa te tirii cu 50 la ora prin Dumrbravita.

  2. Când primarul este PSD- ist nu este greu să realizezi ce este în capul locuitorilor care au permis să li se facă autobandă prin mijlocul satului.