60 de elevi de liceu sunt asteptati la Universitatea Politehnica Timisoara in cadrul Electronics Summer University

Universitatea Politehnica Timisoara deruleaza in perioada 21.08.2017 – 03.09.2017 programul Electronics Summer University. Conferinta de deschidere va avea loc luni, 21.08.2017, ora 10:00, in Amfiteatrul K1, etaj 1, bul. Vasile Parvan, nr. 2B. Proiectul se desfasoara pe o perioada de 3 ani si isi propune ca in fiecare an sa aduca la scoala de vara cate 60 de elevi de clasa a XI-a, din liceele eligibile.

Electronics Summer University are ca scop principal promovarea invatamantului superior in randul elevilor de liceu din Romania, in vederea prevenirii abandonului scolar si a constientizarii importantei studiilor superioare. Proiectul este finantat prin Schema de Granturi Competitive pentru universitati din cadrul proiectului ROSE. Opt institutii de invatamant superior din sistemul public au fost acceptate pentru a desfasura programe de vara tip punte, Universitatea Politehnica Timisoara obtinand cel mai mare punctaj.

Dupa cum se precizeaza pe site-ul Ministerului Educatiei Nationale, activitatile organizate in special in campusuri ofera acestor elevi o experienta universitara timpurie, menita sa ii familiarizeze cu mediul academic si sa initieze o dezvoltare a abilitatilor relevante pentru succesul in invatamantul superior.

Activitatile esentiale ale sub-proiectului Electronics Summer University se impart in doua categorii. Cele mai numeroase apartin de sfera academica unde elevii participa la cursuri teoretice si interactive, menite sa le starneasca interesul si sa le consolideze cunostintele. A doua categorie de activitati implica training-uri si workshop-uri non-formale menite sa le dezvolte abilitati din afara sferei academice. impreuna cu membrii asociatiei studentesti Liga Studentilor din Facultatea de Electronica si Telecomunicatii (LSFETc) si a expertilor in consiliere care fac parte din Centrul de Consiliere si Orientare in Cariera (CCOC) urmarim sa creem un mediu interesant si educativ pentru participanti.”, a precizat directorul proiectului, prof.dr.ing. Florin Alexa.

Conducerea si cadrele didactice din cadrul Facultatii de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologii Informationale, precum si studentii membrii ai Ligii Studentilor din Facultatea de Electronica si Telecomunicatii au mai desfasurat in anii anteriori activitati dedicate elevilor de liceu, avand experienta in acest sens.

Este important de mentionat ca se acorda o atentie deosebita sigurantei si securitatii liceenilor participanti. Astfel, spre exemplu, este solicitat acordul scris al parintilor/tutorilor legal instituiti, iar elevii sunt informati si instruiti in legatura cu regulile ce trebuie respectate.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.