Noutati :

6 burse de studiu oferite de Liceul Babel pentru doi ani incepand cu anul scolar 2022-2023. Cine poate beneficia si care sunt conditiile?

15 martie, 2022 - 11:41 AM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: SOCIAL
1

TIMISOARA. Liceul Babel, care își va deschide porțile începând cu următorul an școlar, oferă 6 burse de studiu elevilor săi. Bursele sunt acordate pe o durată de doi ani școlari, începând cu septembrie 2022. Există două tipuri de burse pentru care se pot califica liceeni: sociale și de excelență. Ambele tipuri de burse pot fi fi reînnoite.

Doritorii care îndeplinesc criteriile de selecție se pot înscrie din acest moment, odată cu completarea formularului de înscriere la Liceul Babel, până cel târziu în 2 aprilie 2022.

Cea mai mare dintre bursele sociale reprezintă echivalentul a 372 EUR pe lună și, în plus, se poate cumula cu o bursă de excelență, asigurând astfel aproape în totalitate taxa de școlarizare.

Pentru bursele sociale pot aplica elevii care provin din familii cu un venit mai mic de 4.500 lei/lună, respectiv 5.700 lei/lună, cu condiția ca media anilor de studiu (din clasele V-VIII) a copilului să fie peste 9,25.

Selecția va fi efectuată de o comisie formată din trei membri ai Comitetului Director al Asociației Părinți în Dialog, fiecare dintre ei aducând o perspectivă diferită, reprezentând mediul cultural și cel de educație, zona de învățare și de dezvoltare, respectiv cea antreprenorială.

Cele patru burse de excelență câte două pentru fiecare profil – științe sociale și științele naturii – vor putea fi accesate în funcție de criterii de performanță academică.

Bursele de excelență sunt o modalitate de a recunoaște rezultatele academice deosebite și de a încuraja liceeni să-și urmeze pasiunile. Vom analiza rezultatele elevilor admiși la profilul științe sociale, respectiv la profilul științele naturii, iar primii doi elevi (de la fiecare specializare), în ordinea punctajului obținut, vor beneficia de bursă de excelență” ne spune Daniela Șilindean, membru fondator al Asociației Părinți în Dialog și membru al Comisiei de Burse a Liceului Babel.

În acordarea burselor de excelență motivația și implicarea sunt criterii-cheie care vor contribui la rezultatul final, adăugându-se la punctajul obținut în procesul de admitere la Liceul Babel. Elevii vor redacta un eseu și vor susține un interviu cu membrii Comisiei de Burse în vederea evaluării acestor criterii.

Bursele de excelență acoperă 153 EUR (locul I), respectiv 79 EUR (locul II) din taxa de școlarizare. Pentru anul școlar 2022-2023 taxa de școlarizare este de 465 EUR/lună, pentru un program complet în intervalul orar 8:45-17:00.

Liceul Babel are la temelie principiile Învățării Experiențiale și Învățarea Științelor bazată pe Investigație și va funcționa în primul an pe Str. 1 Decembrie 1918, nr. 93, Timișoara, urmând ca, din anul școlar 2023-2024, să își mute sediul în cea de-a doua clădire a campusului Babel, în zona de nord a orașului. Procesul de înscriere a început în 5 martie odată cu evenimentul Ziua Liceului Babel, la care au participat peste 60 de familii interesate.

Despre Liceul Babel

Liceul Babel se deschide în septembrie 2022 cu 34 de elevi în clasa a IX-a. Liceul Babel este continuarea firească a Școlii Gimnaziale Babel (înființată în 2016) și a fost creat din motivația de a oferi un ecosistem complet care să permită accesul la o educație ce respectă principii și valori esențiale: colaborare, empatie, creativitate, curiozitate, experiențe reale de învățare. Echipa de profesori a Liceului Babel lucrează îndeaproape cu parteneri olandezi și belgieni, specialiști în Învățare Experiențială și Învățarea Științelor bazată pe Investigație.

www.liceulbabel.ro

Despre Asociația Părinți în Dialog

Din 2016, Asociația Părinți în Dialog este motor pentru transformările din sistemul educațional din România. Printre proiectele Asociației se numără: Școala Gimnazială Babel, Join Learning, Summer Fun, MakerSquad, MakerSpace, Grădina prin ochii științei, Școala Părinților, Vara profesorilor altfel, Atelierele Profesorescu și SEED (Săptămâna Europeană a Educației Democratice). Cu fiecare dintre aceste proiecte, Asociația Părinți în Dialog a ajuns la tot mai mulți membri din comunitatea locală, națională, dar și internațională.

www.parinti-in-dialog.roInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. buna initiativa.dar o parere-bursele sociale si bursele de excelenta sase acorde trimestrial functie de rezultatele din trimestrul trecut iar cele sociale numai daca are si media peste 8..de fapt este atributul conducerii liceului.