Noutati :

531 de aparate cu tehnologie LED vor scalda in lumina 3 bulevarde mari din Timisoara. Trebuie montate pana in septembrie

5 aprilie, 2022 - 07:09 PM
Autor: Redactie      
Categorie: ADMINISTRATIE
8

TIMISOARA. Un plan mai vechi al Primariei Timisoara de modernizare a iluminatului public pe trei artere importante din oras, care a si obtinut inca din primavara anului 2020 o parte din bani de la Guvern, devine realitate.

CITESTE SI: Pasajul Solventul trebuie sa fie gata in ianuarie 2024. De la Craciun si pana acum s-a facut o parte din organizarea de santier. Video

Dupa organizarea unei licitatii pentru gasirea unei firme care sa proiecteze si sa execute lucrarile in urma carora sa fie scaldate in lumina Calea Aradului, Calea Torontalului si Calea Sever Bocu, acum a fost semnat contractul.

Asocierea Elba SA si Elba-Com SA are la dispozitie 5 luni pentru a monta noul sistem de iluminat public.

Este vorba de 531 de aparate de iluminat cu tehnologie LED, cu un consum cu 60% mai mic decat cele care sunt folosite in prezent in Timisoara. Ele vor fi controlate printr-un sistem inteligent de telegestiune, care permite de la distanta, pornirea, oprirea si programarea iluminatului la anumite ore, precum si ajustarea intensitatii luminii.
Tot prin acest sistem, se primesc in timp real notificari privind defectiunile, pentru ca echipele de mentenanta sa poata interveni rapid.

995.197 de lei, din 1 milion cat este investitia, vin de la Administratia Fondului de Mediu prin ‘Programul privind sprijinirea eficientei energetice si a gestionarii inteligente a energiei in infrastructura de iluminat public’, finantare asigurata inca de acum 2 ani.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 8comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. 531 lampi cu LED cu 1 milion.
  Proiectul lui Robu pentru iluminat Parcul Botanic: 219 lampi cu 2,8 milioane.
  Curat Ultracinstit!

  • Esti total pe langa subiect , in primul rand la Botanic nu exista infrasctura trasa (pe romaneste trebuie facut toata instalatia de la 0 plus stalpi montati cu LED ) cand pe proiectul acesta se inlocuiesc doar becurile.Atat de simplu

   • @cristian lasa propaganda politica:
    Scrie foarte clar „Ele vor fi controlate printr-un sistem inteligent de telegestiune”, ceea ce inseamna ca nu doar se inlocuieste un bec cum spui tu. Deci ceea ce spune @Dan A. este corect.
    Robu a fusarit o gramada de bani atunci. Iata acum dovada…

 2. Veșnica pomenire mereu nemulțumiți mereu idioți utili și băgători în seamă când se face de ce se face când nu se face de ce nu se face ! Ce face internetul asta ! Toți ajung mari experți în toate ! Mai nou îmi baga pe gat in orice Chrome etc despre idioți din campanie politica partidul x vs y și ce a făcut aia și ce nu au făcut ailaltă!?; Serios asta avem noi nevoie ! Angajați experți minune să facă 2-3 luni o simulare daca s-ar da oferi pt fiecare angajat , pensionari etc niste banii in plus câți și sub ce forma indirect fara sa afecteze mediul privat sau de stat un fel de pomană de 300-500 lei max pt toți până trece acesta nebunie a prețurilor daca ajuta acești banii dați patronilor sa de-a angajaților pensionari etc sa nu fie impozitat sau chiar băgat la buget !? Avem rezerve destule pt iarna și pt noi scumpiri la toate de la malai până la ulei etc asta sa văd nu din nou aceleași căcat la orice pagina deschide de la Facebook la etc la nivel de EU acesta soluții că sa nu fie o povară pt guverne și acele ajutoare sa fie bine gândite sa nu producă multe alte rele !!! Nu vad niciunde sa caută noi rezerve de petrol gaze în Europa și se aduce la masa Venezuela etc !? Oferă petrol eu oferă piata de deschidere produse etc ! A și nimeni nu vrb adevărul ! Fiți cu inima curată că sfârșitul vremurilor poate fi acum !!! Credeți în Isus Hristos ! Că nu se știe cum va fi ziua de mâine ! Dați slavă lui Dumnezeu ! Și fiți mai bunii ! Asta sa vrb presa lu peste ! Că dacă continuam tot așa poate fi cu adevărat sfârșitul !

 3. Dacă au fost asigurate fondurile necesare,de ce nu s-au făcut lucrările în 2 ani?

 4. Unde din LIPSĂ TOTALA DE ILUMINARE, pietonii de pe marginea străzii sunt acroșati de șoferii neatenti, precum câinii fără stăpân… De ex. în perimetrul autodromului utilitar pînă la Metro

  • Zona de care vorbiti este in intravilan numai cu numele – pentru ca navetistii care lucreaza la firmele din Torontalului sa nu aiba nevoie de rovigneta ca sa mearga la serviciu. Pe masura ce zona se va dezvolta va aparea si iluminatul. Intre timp pietonii ar putea investi in siguranta proprie (sa nu astepte sa le poarte altii de grija) si sa schimbe hainele negru-ninja cu ceva care prinde mai bine lumina. Altfel doar vor ornamenta marginea drumului cu cruci.

 5. La Biled sunt corpuri de iluminat stradal ultramoderne, cu 2 LED-uri, in armonie deplina cu numele localitatii.