Noutati :

52 de unitati de invatamant din Timis nu au autorizatie sanitara. Vezi care sunt cauzele!

14 august, 2012 - 11:57 AM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Potrivit Inspectoratului Scolar Judetean Timis, in judet sunt 52 de scoli si gradinite care nu sunt autorizate sanitar de Directia pentru Sanatate Publica, dintr-un total de 647 de unitati de invatamant.

Inspectorul scolar general, Cornel Petroman, a explicat ca 52 de scoli si gradinite, toate din mediul rural, nu au autorizatie sanitara, aceasta dintr-un numar de 647 de unitati de invatamant cate functioneaza in judet.

„Din cele 52 de unitati de invatamant fara autorizatie sanitara sunt 29 de gradinite cu program normal, 18 scoli cu clasele I-IV si 5 scoli ci clasele V-VIII”, a spus Petroman. „Aceste unitati scolare se afla in 22 de comune si 2 orase, in Gataia si Faget care au pe raza lor sate”, a completat seful ISJ Timis.

Cauza principala este apa curenta si canalizarea. Conducerile comunelor nu au posibilitatea sa racordeze aceste scoli macar la o retea de apa curenta, astfel incat sa se poate contrui toalete in incinta scolii.

Astfel, un numar de maxim 1.300 de elevi sunt afectati, acestia urmand sa invete in anul scolar 2012-2013 in scoli sau gradinite neautorizate din punct de vedere sanitar.

Printre localitatile in care unele scoli sau gradinite nu au o astfel de autorizatie de la DSP se numara cele de la Cheveresu Mare, Vucova, Bethausen, Bucovat, Darova, Dudestii vechi, Ghizela, Secas, iecea Mare, Ivanda (Giulvaz), Jamu Mare, Ohaba Lunga, Pietroasa, Sanmihaiu Roman, Satchinez si Traian Vuia.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...