Noutati :

500 de candele cu lumina pacii de la Bethleem vor fi oferite gratuit timisorenilor

20 decembrie, 2010 - 08:58 AM
Autor: Anonim      
Categorie: SOCIAL
1

Fundatia Academica Culturala (FACT) aduce la Timisoara, pentru al saselea an consecutiv, Lumina Pacii de la Bethleem. Partenerii FACT din acest an sunt politistii, care au mers la Linz, in Austria, pentru a lua lumina sfanta.

„Friedenslicht” (lumina pacii) are o traditie de 20 de ani, timp in care o candela cu lumina sfanta a fost adusa an de an de la Biserica Nasterii Domnului din Beethleem, in orasul Linz. Aceasta lumina este sursa care se multiplica in milioane de lumanari si se distribuie in toata Europa, dar ajunge si la Papa de la Roma, la Parlamentul UE, la presedinti de state. Este un simbol al pacii sfinte, acum, in preajma  sarbatorilor Craciunului.

In acest an, Fundatia Academica Culturala a trimis in data de 15 decembrie, o delegatie de patru persoane si doi reporteri TV la Linz pentru a aduce aceasta lumina. Partenerul FACT din acest an este Internation Police Association Timis. Delegatia a fost condusa de comisar sef Gheorghe Moldovan, presedinte IPA Timis. Lumina a fost luata de la Linz si va predata Timisoarei de catre fetita Iulia Moldovan, in cadrul ceremoniei care va avea loc in aceasta seara, de la ora 18 la sala Capitol.

Tot in cadrul acestei ceremonii, vor fi premiati 60 de copii cu rezultate bune la invatatura si purtare, dar cu o situatie materiala grea. Premmile si diplomele vor fi oferite copiilor de catre comandantii Politiei Timis, Jandarmeriei Timis, Inspectorat General Situatii de Urgenta, IPA Timis, Mitropolia Banatului, dar si de catre persoane civile, sponsori ai acestei actiuni.

In cadrul spectacolului va fi sustinut si un program de arii, lucrari de pian, dar si de colinzi romanesti si straine. Maestrii ai scenei va fi corul Filarmonicii „Banatul”, dirijat de Lucian Ionita, si cu participarea unui mare tenor italian (oaspete IPA Timis), Giuseppe Morino, alaturi de soprana timisoreanca Diana Pap. Tanarul Traian Moldovan (pian) va incheia programul serii. Accesul publicului va fi gratuit si peste 500 de candele vor fi oferite gratuit participantilor spre a le duce in casele lor si a da si prietenilor si vecinilor lumina pacii de la Bethleem.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. am revenit in evul mediu !!!!!!!
    lumina lu kkt !
    militzieni obedienti si ipocritzi.