Noutati :

50 de studenti de la Universitatea de Vest din Timisoara, la unul dintre cele mai mari festivaluri de tehnologie din lume adresate tinerilor

20 iulie, 2018 - 12:46 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. In perioada 18-22 iulie 2018 are loc la Milano unul dintre cele mai mari festivaluri de tehnologie din lume, eveniment in cadrul caruia UVT este singura institutie de invatamant superior din Romania care are calitatea de partener organizator, alaturi de institutii prestigioase, precum Universitatea Bocconi din Milano sau Politehnica din Milano, si de mari companii avangardiste in domeniul tehnologiilor informatice.

Delegatia Universitatii de Vest din Timisoara este formata din 50 de studenti, selectati de fiecare facultate. Acestia participa la workshop-uri de prezentare a unor tehnologii de noua generatie, a unor modele noi de afaceri si iau parte la competitii cu premii consistente.

Evenimentul in cifre: 5 zile de festival, 24 din 24 de ore, 350 de speakeri, mii de participanti. Participantii rezidenti in marele centru expozitional Expo Fiera Milano pot purta zilnic un dialog activ cu companiile, institutiile, comunitatile si universitatile prezente la eveniment. Tinerii studenti timisoreni prezenti  la eveniment interactioneaza cu invitatii internationali nu doar ca spectatori, ci sub forma de interlocutori interesati in a pune in discutie noile tehnologii si oportunitatile de business generate de acestea.

„Este o experienta unica, un castig pentru studentii nostri. Noi, la UVT, am inteles ca educatia nu se face doar in sala de curs. Este nevoie si de asemenea experiente, daca iti propui sa dezvolti competente care sa faca diferenta pe piata muncii, cat si in viata de zi cu zi. Nu degeaba spunem ca la UVT construim cariere si formam caractere”, a declarat rectorul UVT, prof. dr. Marilen Pirtea.

Festivalul cuprinde cele mai noi tehnologii, in discutie fiind viitorul digital al lumii.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...