Noutati :

5 sfaturi pentru a gasi pantofii potriviti pentru copii cu nevoi speciale

17 mai, 2022 - 12:40 PM
Autor: Redactie      
Categorie: UTILE
0

Să găsiți o pereche de pantofi confortabili este destul de greu de unul singur. Găsirea perechii potrivite de pantofi pentru un copil cu nevoi speciale poate fi o sarcină descurajantă.

O pereche de pantofi nepotrivită poate crea o zi neplăcută pentru oricine. Atunci când adăugăm nevoile speciale, perechea potrivită de adidași de fetițe sau băieței poate deveni evazivă.

Disconfortul sporit la nivelul picioarelor este asociat cu tulburarea de procesare senzorială (SPD), utilizarea unei orteze gleznă-picior (AFO), picioare de forme sau dimensiuni diferite și afecțiuni medicale precum diabetul sau edemul. Anumite caracteristici ale pantofilor pot reduce acest disconfort.

Bineînțeles, orice pereche de pantofi poate fi făcută mai confortabilă cu câteva trucuri de specialitate:

1. Strânși sau largi?

Luați în considerare dacă ar fi mai bine niște sandale lejere sau o pereche de adidași Adidas de copii strânși în jurul gleznelor. Un băiat în vârstă de 13 ani ar putea să prefere cu tărie adidașii high top pentru că îl fac să se simtă în siguranță, dar alții găsesc acest stil prea strâmt. Permiteți-i persoanei cu nevoi speciale să își ia mai mult timp pentru a selecta și a proba stilul preferat la magazinul de pantofi.

2. Desensibilizați picioarele

În cazul în care ați urmat pașii și copilul are în continuare dificultăți în a încălța pantofii, încercați să-i încălziți picioarele înainte de a încălța pantofii sau șosetele. Acest lucru va face ca picioarele copilului dumneavoastră să fie mai puțin sensibile la atingere.

Încălziți picioarele cu un masaj sau cu o jucărie cu vibrații înainte de a încălța adidași de fetițe sau băieței sau șosetele – acest lucru le va desensibiliza ușor picioarele.

3. Luați perechea potrivită de șosete

Oferiți șosete fără cusături sau șosete de compresie, astfel încât doar țesătura netedă să atingă pielea. Pregătiți-vă să aveți o tonă de răbdare și să probați mulți, mulți, foarte mulți pantofi. Respirați adânc și numărați până la 30 la nevoie. Copilul dvs. va avea multiple plângeri: prea strâmți, prea mâncărimi, prea largi, prea incomozi, ETC.

4. Gândiți-vă la regulile de încălțăminte

Fiți consecvenți cu privire la regulile de încălțăminte. Este în regulă să purtați papuci pe tot parcursul anului? Sau sunteți gata să impuneți adidași de fetițe sau băieței cu șosete în fiecare zi?

5. Mărimea pantofilor contează

Disconfortul sporit la nivelul picioarelor este asociat cu tulburarea de procesare senzorială (SPD), utilizarea unei orteze gleznă-picior (AFO), picioare de forme sau dimensiuni diferite și afecțiuni medicale, cum ar fi diabetul sau edemul.

Asigurați-vă că alegeți mărimea potrivită de pantofi! Multe persoane care poartă AFO-uri își cumpără adidași de fetițe sau băieței cu câteva numere mai mari decât picioarele lor, astfel încât orteza să încapă în interiorul pantofului. Deși pantoful este suficient de lat, este de obicei prea lung, iar acest lucru face ca mersul să fie dificil. Pantofii care sunt personalizați pentru AFO-uri elimină această neregularitate.

Folosiți un dispozitiv Brannick, pentru a le măsura picioarele. Acestea sunt disponibile la magazinele de încălțăminte. Puteți, de asemenea, să imprimați și să măsurați picioarele copilului dvs. acasă.

Câteva magazine sunt specializate în pantofi terapeutici pentru o varietate de afecțiuni medicale. Deși este posibil ca unii adidași de fetițe sau băieței să nu fie concepuți special pentru AFO-uri, materialul este suficient de elastic pentru a acomoda ortezele personalizate.

Persoanele extrem de sensibile se limitează adesea cu o anumită marcă și un anumit stil de adidași de fetițe sau băieței, presupunând că pot găsi unul care să fie confortabil și să ofere sprijin.

Iată ce trebuie să căutați la o pereche de pantofi pentru copii cu nevoi speciale: o parte superioară moale, interior fără cusături, o limbă care se deschide larg și un contor de călcâi potrivit. Contornul de călcâi oferă suport și ajută partea superioară a pantofului să se înfășoare în jurul piciorului. De asemenea, ajută la protejarea călcâiului de impact.

Contrafortul călcâiului pantofului nu trebuie să fie prea rigid sau prea strâns. Contra călcâiului ar trebui să fie capabil să ofere un bun suport pentru gleznă, dar să evite orice contact sau presiune asupra piciorului. Pantofii ar trebui să fie ușori și flexibili și, în același timp, să fie suportivi pentru ca copilul dumneavoastră să îi poarte în fiecare zi. Pantofii sunt o preferință individuală, dar, alegeți un pantof mai lat decât un pantof mai lung. Este întotdeauna mai bine să aveți lungimea potrivită, care va oferi mai multă stabilitate.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...