5 firme vor sa termine Centura Sud de la Timisoara. Avem constructori interesati si din Spania, Ungaria si Ucraina

TIMISOARA. Moment important in privinta unuia dintre cele mai importante obiective de infrastructura de la Timisoara.

CITESTE SI: Mai ceva ca la Spa-Francorchamps, Monte Carlo sau Zandvoort. Cum vor arata cele 6 noduri rutiere de pe Autostrada Timisoara – Moravita. Cel mai complex va fi la Remetea. Foto 

Avem 5 oferte pentru noul contract necesar finalizarii constructiei Variantei Ocolitoare Timisoara Sud.

Constructori din România, Spania, Ungaria și Ucraina concurează pentru adjudecarea contractului lansat în licitație de CNAIR, prin D.R.D.P. Timișoara. Contractul are o valoare de 394,10 milioane de lei (fără TVA).
Pe traseul cu o lungime de 25,69 de km, câștigătorul trebuie să finalizeze în 12 luni lucrările care au rămas de executat la momentul rezilierii contractului anterior:
– trei poduri
– nouă pasaje
– patru noduri rutiere
– cinci intersecții la nivel
-două parcări de scurtă durată.
Finanțarea lucrărilor va fi asigurată prin Programul Transport 2021-2027.
La data rezilierii precedentului contract progresul fizic al lucrărilor era de 58,26%„, transmite ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu.

Luni la DRDP Timisoara, a avut loc depunerea ofertelor pentru procedura de atribuire a contractului.

Până la termenul limită au depus oferte următorii operatori economici:
➡️ AUTOMAGISTRAL-PIVDEN (Ucraina);
➡️ Asocierea DUNA GROUP INTERNATIONAL Kft (lider de asociere) – DUNA CONSTRUCTII RO SRL (Ungaria – România);
➡️ Asocierea MAXAGRO CENTER SRL (lider de asociere) – DRUMURI SI PODURI BANAT S.R.L. – OPR ASFALT SRL – OBRAS PUBLICAS Y REGADIOS SA – DIMEX-2000 COMPANY SRL (România – Spania);
➡️ Asocierea SA & PE CONSTRUCT SRL (lider de asociere) – TEHNOSTRADE SRL – SPEDITION UMB (România);
➡️ Asocierea SUPER CONSTRUCT SRL (lider de asociere) – BAUERHOF AGROBANAT SRL – ROSTDORSTROY SRL (România – Ucraina)„, transmit reprezentantii DRDP Timisoara.

Varianta de ocolire Timișoara Sud are o lungime de 25,69 km și o valoare estimata a contractului de 394.100.430 lei, fara TVA. Durata contractului va fi de 72 de luni, din care 12 luni perioada de execuție a lucrarilor, iar perioada de garantie a lucrarilor va fi de minim 5 ani, aceasta putand fi majorată de ofertanți pana la maxim 10 ani. La data rezilierii contractului anterior, in decembrie 2022, progresul fizic al lucrărilor era de 58,26%. In perioada urmatoare, Comisia de Evaluare va analiza ofertele depuse.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

  Pareri

 1. PNL când ne face stadion așa cum a promis la alegeri ?

 2. Sper sa castige/ execute UMB &co…dupa care sa castige/ execute VOV _ Timisoara. Poate intre astea doua lucrari, o sa termine si dupa TODINI ( drum legatura AO _ TM Sanandrei ).

 3. stiti ca la anul incepe campania electorala, nu?

 4. Dacă firmä din Ucraina participă, înseamnă că nu e chiar așa greu pe acasă, nu-i așa?

  • Își fac mana pentru reconstrucția majora ce va avea loc la ei.

 5. Doamne ajuta sa castige licitatia UMB & Asociati !

 6. Parca vad ca le da contractul ucrainenilor :)))

 7. Centura Budapestei, M0.. cat si celelalte autobenzi maghiare arata mai bine decat cele mai dezvoltate orase din lume! Nu ar fi rau sa castige o firma maghiara!