Opinia Timisoarei

5 februarie, ziua de nastere a marilor fotbalisti. De la Hagi la Neymar si de la Cristiano la Tevez. Intre ei, si un timisorean. Foto

TIMISOARA. Este 5 februarie si nu putem sa concepem aceasta zi fara Gheorghe Hagi. E ziua Regelui, e ziua fotbalistului care a schimbat jocul si care a inventat goluri unice.

CITESTE SI: Peste 200 de preoti se vor lupta la Timisoara pentru titlul european la… futsal. Competitie sportiva inedita 

De numele lui se leaga cele mai frumoase performante ale Romaniei, insa el a impresionat si la echipe de club, mai ales la Galatasaray, acolo unde drumul romanilor din campionatul turc a fost deschis de banateanul Iosif Rotariu.

Hagi (58 de ani), care conduce destinele unei echipe pe care a reinventat-o, Farul, a antrenat si la Timisoara… Bine, alte vremuri. 5 februarie este insa si ziua multor fotbalisti de top mondial.

 

Cristiano Ronaldo, unul din cei mai mari fotbalisti din istorie face astazi 38 de ani si inca este un jucator activ care are lumea la picioare. Joaca acum in Arabia Saudita, dupa o experienta esuata la Manchester United si de ce nu, poate sa isi puna dorinta de a reveni la un mare club european.

Neymar, un alt sportiv de talie mondiala implineste astazi 31 de ani. Jucator de geniu, brazilianul inca mai are multe de oferit, atat la nationala cariocas, cu care inca spera la un titlu mondial, cat si la PSG, alaturi de care spera sa castige Liga Campionilor.

Doi argentinieni cu pedigree, fosti colegi la nationala si cu Messi isi sarbatoresc si ei ziua de nastere. Este vorba despre Rodrigo Palacio – 41 de ani si Carlos Tevez – 39 de ani.

Tot in aceasta zi au venit pe lume si alti fotbalisti cunoscuti. Olandezul Van Bronckhorst face 48 de ani, suedezul Jesper Blomqvist – 49, australianul John Aloisi – 47, iar croatul Vedran Corluka – 37.

Fostii antrenori (si jucatori) Sven Goran Eriksson – 73 de ani si Enrique Sánchez Flores (58) sunt nascuti si ei pe 5 februarie.

Tot astazi, internationalul Eric Bicfalvi face 35 de ani, iar tanarul Alexandru Negrean de la SCM Zalau implineste 22. Japonezul Takayuki Seto, care se simte in Romania ca acasa face si el 37 de ani.

Ziua nu ar fi completa insa daca pe 5 februarie nu ar fi nascut si un banatean. Asadar, Cristian Dancia este sarbatoritul zilei din zona noastra. Nascut la Lugoj, dar stabilit in Timisoara, Dancia implineste 43 de ani.

Banateanul care a debutat la Poli in liga secunda in sezonul 1998-1999 a imbracat de-a lungul carierei de 5 ori si tricoul echipei nationale. El a mai jucat in tara pentru FC Arges, inainte de a ajunge la puternica echipa Torpedo Moscova unde a evoluat timp de 3 sezoane. A mai jucat din nou pentru Poli, dar in prima liga, a trecut si pe la U Cluj si CS Otopeni la nivel de primele doua ligi.

Avem o sarbatorita si in fotbalul feminin. Este vorba despre suedeza Stina Blackstenius. Jucatoarea care evolueaza pentru Arsenal este dubla vicecampioana olimpica si are un bronz mondial cu nationala tarii sale si implineste 27 de ani.

Tuturor, la multi ani cu sanatate.

foto: realitatea.net, eurosport.ro,theguardian.com,goal.com, 90min.com, renasterea.ro, timeoutriyadh.com

Exit mobile version