5 cazuri de COVID descoperite in cateva ore, in Ambulatoriu, la Spitalul Judetean din Timisoara. Toti pacientii sunt testati gratuit

TIMISOARA. Chiar din prima zi in care a inceput testarea tuturor pacientilor care ajung in Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului Judetean din Timisoara au si fost descoperite primele cazuri de imbolnavire cu COVID.

CITESTE SI: 42 de copii intre cele 226 de noi cazuri de COVID, in Timisoara si in judet. Avem 21 de localitati cu rata de infectare peste 3 la mia de locuitori

Anuntul a fost facut de managerul unitatii medicale, care a anuntat ca programul de screening nu face altceva decat sa puna in siguranta atat bolnavii, cat si personalul din spital.

Incepand de astazi, toți pacientii Policlinicii/Ambulatoriului de Specialitate al Spitalului Judetean Timisoara beneficiaza de test rapid gratuit pentru depistarea virusului SARS-CoV-2! E o masura de screening pe care o aplicam, precum si una de siguranta pentru pacienti. Deja am depistat 5 cazuri„, a scris Raul Patrascu, managerul Spitalului Judetean din Timisoara, pe Facebook.

In plus, acesta dezmite informatia conform careia pacientii ce au nevoie de tratament sau investigatii in Policlinica Spitalului sunt tinuti in strada.

CITESTE SI: Val de infectati cu COVID la Spitalul Victor Babes din Timisoara. A fost suplimentat numarul de paturi. Medicul Cristian Oancea: Aproape 98% dintre cei care vin la noi si au forme moderate sau severe de boala nu au fost vaccinati, majoritatea tineri

Ma intristeaza astfel de zvonuri neverificate care mai sunt și răspândite în spațiul public având în vedere atitudinea și efortul nostru care a fost mereu în beneficiul pacienților. Pentru corecta informare a tuturor, Spitalul Județean este deschis pentru TOȚI pacienții non-stop.

Policlinica noastră a fost singura care a rămas deschisă chiar și pe perioada stării de urgență. Atunci când mai toate unitățile sanitare din țară și-au închis ambulatoriile, noi am făcut eforturi supraomenești tocmai pentru a putea să tratăm pe oricine are nevoie în siguranță.

Care este singura diferență astăzi față de vineri, de exemplu? Diferența e că începând cu ora 7 dimineața, orice pacient vine în Policlinică pentru consultație sau tratament este testat rapid în mod gratuit„, a adaugat Patrascu.

Managerul Spitalului Judetean a precizat ca, si daca sunt depistati pozitiv, pacientii primesc in continuare ingrijiri medicale pentru patologiile non-COVID, singura schimbare fiind aceea ca vor trece prin Unitatea de Primiri Urgente in conditii de siguranta, fara sa fie amestecati cu alti pacienti.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. Gicu spune:

    Sa ii verificați obligatoriu și de BTS-uri!!! În unele cazuri și de păduchi.