Noutati :

5.000 de lei amenzi pentru asociatii de locatari din Timisoara, din cauza mormanelor de gunoi de langa tomberoane

14 ianuarie, 2019 - 11:24 AM
Autor: Redactie      
Categorie: SOCIAL
1

TIMISOARA. Cinci asociatii de proprietari din zona Circumvalatiunii – Labirint au fost sanctionate din cauza deseurilor depozitate in jurul pubelelor.

CITESTE SI: Baie la copca, langa Timisoara. 12 temerari au infruntat gerul si s-au scladat in apele inghetate, dupa ce au taiat gheata cu lopata. Video

Politistii locali din cadrul Serviciului Protectia Mediului au continuat actiunile pentru depistarea celor care abandoneaza deseuri pe domeniul public sau nu pastreaza curatenia in perimetrul locurilor de depozitare a gunoiului din zonele de blocuri, in jurul pubelelor pentru deseuri fiind reclamata frecvent existenta resturilor care confera un aspect neigienic zonelor de blocuri.

Astfel, politistii locali au facut controale in zona Circumvalatiunii – Gheorghe Lazar, unde au aplicat cinci sanctiuni contraventionale, in valoare de 5.000 lei, la asociatii de locatari si proprietari de pe strazile Circumvalatiunii si Labirint, la tot atatea imobile, dupa ce anterior au fost sanctionate trei asociatii pe strazile Soroca si Invatatorului.

CITESTE SI: ‘100% coeficient de rezolvare sesizari gramezi de gunoi semnalate de timisoreni’, anunta primarul Nicolae Robu 

Politia Locala atrage din nou atentia ca vor continua aceste actiuni pentru a-i responsabiliza pe cetateni ca trebuie ei insisi sa se gospodareasca si sa ia masurile de strangere a deseurilor din jurul pubelelor, acolo unde frecvent sunt lasate resturi care determina formarea de rampe clandestine de gunoi, reprezentand totodata adevarate focare de infectie.

Politia Locala atrage atentia ca, potrivit HCL 371/2007, asociatiile de proprietari si locatari, proprietarii de gospodarii individuale si cetatenii care locuiesc in imobile cu doua sau mai multe apartamente au ca obligatie intretinerea curateniei locuintelor pe care le detin sub orice forma, a anexelor gospodaresti, a curtilor si imprejmuirilor acestora si sa nu depoziteze pe spatiile comune deseuri, bunuri sau alte materiale, dar si sa amplaseze recipiente pentru colectarea deseurilor menajere si reciclabile la o distanta minima de 5 m fata de ferestrele imobilelor de locuit si la o distanta maxima de 10 m de caile de acces, sa mentina curatenia in jurul acestora si sa le asigure pentru a nu putea fi utilizare de persoane straine asociatiei, sanctiunile in astfel de cazuri fiind intre 500 si 1000 lei.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Primaria prin angajatii institutiei pe cang isi trage amenzi npentru durerea in cur ?