5.000.000 de pensionari in Romania. Avem printre cele mai mici pensii din Europa

Numarul pensionarilor a ajuns, in luna august, la aproape cinci milioane si jumatate. Din aceasta cauza, sustinerea lor de la bugetul de stat devine din ce in ce mai dificila. Cei mai multi pensionari din Romania, peste cinci milioane, au pensii sub 1.000 de lei. [caption id="attachment_6561" align="alignleft" width="300" caption="Sursa foto: www.replicahd.ro"]Sursa foto: www.replicahd.ro[/caption] Situatia este cu atat mai grava cu cat numarul pensionarilor depaseste in multe judete populatia activa. Statistica arata ca aceasta situatie se inregistreaza in doua din trei judete ale tarii. Judetele cu cei mai multi pensionari raportati la numarul de salariati sunt Giurgiu si Teleoman. Aici, pensionarii sunt de doua ori mai multi decat cei angajati. Pensia medie in Romania este printre cele mai mici din Europa, la un nivel de numai 160 de euro. Cel mai bine la acest capitol sta Luxemburgul, unde pensia medie ajunge la 3.000 de euro. Adica de aproape 20 de ori mai mare decat a unui pensionar din tara noastra. In Italia, Franta sau Spania, pensia din aceste tari este de aproximativ 5 ori mai mare decat in Romania.


Pensionarii din Romania, la sfarsitul lunii august 2010

  • 5.497.800 persoane - pensia medie: 684 lei
Din care:
  • 4.770.800 pensionari de asigurari sociale de stat - pensia medie: 741 lei
  • 727.000 pensionari agricultori - pensia medie: 310 lei

Numarul pensionarilor a ajuns, in luna august, la aproape cinci milioane si jumatate. Din aceasta cauza, sustinerea lor de la bugetul de stat devine din ce in ce mai dificila. Cei mai multi pensionari din Romania, peste cinci milioane, au pensii sub 1.000 de lei.

Sursa foto: www.replicahd.ro

Sursa foto: www.replicahd.ro

Situatia este cu atat mai grava cu cat numarul pensionarilor depaseste in multe judete populatia activa. Statistica arata ca aceasta situatie se inregistreaza in doua din trei judete ale tarii. Judetele cu cei mai multi pensionari raportati la numarul de salariati sunt Giurgiu si Teleoman. Aici, pensionarii sunt de doua ori mai multi decat cei angajati.

Pensia medie in Romania este printre cele mai mici din Europa, la un nivel de numai 160 de euro. Cel mai bine la acest capitol sta Luxemburgul, unde pensia medie ajunge la 3.000 de euro. Adica de aproape 20 de ori mai mare decat a unui pensionar din tara noastra.

In Italia, Franta sau Spania, pensia din aceste tari este de aproximativ 5 ori mai mare decat in Romania.


Pensionarii din Romania, la sfarsitul lunii august 2010

  • 5.497.800 persoane – pensia medie: 684 lei

Din care:

  • 4.770.800 pensionari de asigurari sociale de stat – pensia medie: 741 lei
  • 727.000 pensionari agricultori – pensia medie: 310 lei
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Etichete