Mai multe acte pentru inscrierea copiilor la scoala sau gradinita! Ce avize sunt necesare?

Chiar din aceasta toamna, parintii ar putea fi nevoiti sa solicite mai multe documente de la medicii de familie, atunci cand isi vor duce copiii la scoala sau la gradinita. Este vorba despre un aviz epidemiologic si o adeverinta din care sa reiasa daca micutul are semne de boli transmisibile.

Proiectul mai prevede ca micutii sa faca si controale fizice, in care sa le fie evaluate inaltimea, greutatea, tensiunea arteriala si indicele de masa corporala.

Primii care s-au aratat nemultumiti de aceste noi reglementari sunt chiar medicii, care spun ca adoptarea unei astfel de legi nu ar face altceva decat sa creasca nivelul de birocratie. Ba mai mult, acestia i-au trimis ministrului Sanatatii o scrisoare in care ii explica de ce considera ca propunerile nu sunt realizabile.

Momentan, propunerea se afla in dezbatere la Ministerul Sanatatii.

Afla mai multe aici.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.