Noutati :

400.000 de euro a alocat statul roman pentru un proiect de protejare a acvilei tipatoare mici

6 august, 2011 - 11:57 AM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Ministerul Mediului a alocat 400.000 de euro, iar Uniunea Europeana, 1,4 milioane de euro pentru un proiect de protejare a acvilei tipatoare mici. Cu acesti bani s-au montat in trei judete sisteme de monitorizare.

De asemenea, tot din acesti bani s-au izolat stalpii de tensiune pentru ca pasarile sa nu se electrocuteze.

Autoritatile au izolat deja peste 200 de stalpi de electricitate, iar pana la sfarsitul anului, vor mai fi izolati alti 1.500 din Sibiu, Brasov si Mures, judete care fac parte din situl Natura 2000.

Acvila tipatoare mica este o specie pe cale de disparitie. in toata lumea mai sunt doar 40.000 de astfel de pasari, iar 4.000 dintre acestea traiesc in Romania. Tocmai de aceea autoritatile investesc in protejarea lor.

„Avem o finantare prin programul Life al Uniunii Europene de 1,4 milioane de euro, cofinantarea este asigurata de Ministerul Mediului, in valoare de 400.000 de euro. in total, valoarea proiectului se ridica la 1,8 milioane de euro”, a spus ofiterul de comunicare al proiectului Life, Mihai Proca.

Fondurile au fost accesate de Agentia Regionala pentru Protectia Mediului Sibiu, iar proiectul se deruleaza pana la sfarsitul anului 2013.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Tag-uri:

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...