Noutati :

40 de ani de activitate si peste 1 milion si jumatate de pacienti tratati la Spitalul Judetean din Timisoara

31 octombrie, 2014 - 05:44 PM
Autor: Dana Constantin      
Categorie: SANATATE
0

TIMISOARA. Spitalul Judetean din Timisoara si-a inceput efectiv activitatea medicala in toamna anului 1974. Medicii de aici au facut un calcul potrivit caruia 4,5% din populatia Romaniei a fost tratata in aceasta unitate spitaliceasca.

Cifrele care reflecta activitatea Spitalului Judetean din Timisoara sunt impresionante. Anual, aici sunt internati peste 42.000 de pacienti, iar in urgente sunt consultati, tot pe parcursul unui an, peste 10.000 de bolnavi.

Lor li se adauga cele 72.00 de cazuri tratate in Unitatea de Primiri Urgente, plus consultatiile din ambulatoriu.

In Spitalul Judetean din Timisoara sunt angajati 300 de medici, 800 de asistenti, 100 de oameni fac parte din personalul  tehnic si auxiliar iar 800 de rezidenti se alatura si ei eforturilor pentru salvarea de vieti si insanatosirea celor care trec pragul unitatii sanitare.

Dincolo de cifre, medicii spun ca stau eforturile uneori iesite din comun ale personalului, mii de ore petrecute in spital, in dauna vietii personale, premierele medicale inregistrate aici si batalia continua pentru viata si sanatate.

“In 1974 a fost prima zi de activitate medicala care s-a desfasurat de-atunci neintrerupt. Dorim sa  marcam acest eveniment printr-o zi de sarbatoare,astfel incat sa multumim celor care au lucrat si lucreaza in Spitalul Judetean, sa facem ca spitalul nostru sa fie cunoscut in zona de vest a Romaniei si nu numai, sa promovam prin acest eveniment tot ceea ce a reprezentat si reprezinta in continuare partea medicala in judetul si municipiul nostru. Ne mandrim cu oamenii care au lucrat aici, cu performantele de aici, cu premierele. Nu  putem ignora sacrificiul pe care il fac oamenii si l-au facut de la deschiderea acestui spital. Activitatea este extraordinar de intensa, extraordinar de solicitana si ai nevoie de multa energie si entuziasm ca sa lucrezi in sistemul de sanatate. “ a declarat Marius Craina, directorul Spitalului Judetean Timisoara.

“Spitalul, ca unitate extrem de importanta pentru aceasta regiune,  a crescut de la an la an ca dotare medicala si ca performante. Sunt foarte multe zone de excelenta in Spitalul Judetean. Suntem constienti ca nu toate lucrurile merg ca lumea dar,  din punctul meu de vedere, sistemul sanitar trebuie inca reformat si trebuie sa ne bazam pe ambitia, devotamentul si dorinta celor care lucreaza in sistem ca sa faca performanta. Astazi, unitatea de ATI a Spitalului Judetean este extrem de moderna si nu am rezerve in a afirma ca ATI-ul  nostru are tot ceea ce are nevoie pentru a-si face datoria asa cum scrie la carte si poate face fata oricaror cerinte mondiale si europene. Laboratorul clinic s-a modernizat extrem de mult, radiologia este in curs de dezvoltare, sunt foarte multe performante clinice in zona chirurgiei vasculare, in zona ortopediei, am fost martori la premiere medicale. Spitalul Judetean este un pol de excelenta, in ciuda dotarii inca insuficiente.” a spus Florin Birsasteanu,  fost manager al spitalului.

 

Cu ocazia aniversarii a 40 de ani de activitate, la Spitalul Judetean va fi lansata, in 15 noiembrie, de la ora 9.30, o monografie despre activitatea unitatii sanitare. Tot de la aceeasi ora va fi dezvelita o placa omagiala pe fatada spitalului, iar de la ora 9.45 va avea loc inaugurarea celor doua amfiteatre  proaspat modernizate. De la ora 10.00 se va desfasura o sedinta festiva in amfiteatrul mare din incinta spitalului. Programul manifestarilor sa va incheia cu un spectacol aniversar urmat de un cocktail, la Opera Romana din Timisoara. Spectacolul va incepe la ora 18.00Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...