Noutati :

4 milioane de lei pentru spitale, masa si cazare pentru medici de la Consiliul Judetean Timis

3 aprilie, 2020 - 12:03 PM
Autor: Redactie      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Consiliul Judetean Timis a facut o rectificare bugetara si a alocat 4 milioane de lei pentru sanatate. Banii au fost luati de la Agenda culturala si cea sportiva, dar si din bugetul de rezerva al judetului.

CITESTE SI: Masuri noi la frontiera de vest. Traficul de autoturisme si camioane, impartit intre Nadlac 1 si Nadlac 2 

Astfel, avand in vedere ca cel putin in prima jumatate a acestui an au fost anulate o serie de manifestari culturale si sportive, de la Agenda culturala au fost mutati, pentru sanatate, 2,5 milioane de lei, iar de la Agenda Sportiva, un milion de lei. Alte 500.000 lei au fost luati din bugetul de rezerva al judetului.

Banii vor fi folositi in vederea sprijinirii medicilor, a spitalelor si a institutiilor implicate in lupta cu noul coronavirus.

De asemenea, Consiliul Judetean Timis va achizitiona servicii hoteliere pentru cadrele medicale, astfel incat acestea sa aiba unde sa se odihneasca intre ture sau garzi, fara a-si pune in pericol propriile familii. Masura a fost luata in urma solicitarii Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta. Tinand cont de faptul ca in domeniul public si privat al judetului Timis nu sunt imobile care pot fi puse la dispozitie cu titlu gratuit, ca spatii de cazare, s-a hotarat achizitionarea unor servicii hoteliere la regim de 3 stele. Valoarea maxima a cazarii se ridica la 230 lei/zi/persoana + 70 de lei/zi/persoana pentru catering. Valoarea totala estimativa a achizitiei pentru o perioada de 14 zile este de 420.000 lei cu TVA. Hotararea va avea aplicabilitate pe intreaga perioada a decretarii starii de urgenta pe teritoriul Romaniei.

Stim cat de important este sa ne protejam medicii, cei care se afla in prima linie in lupta cu noul coronavirus. Prin hotararea de astazi, vom oferi cazare si masa unui numar de 100 de cadre medicale, la solicitarea lor. intelegem riscul la care isi supun familiile prin natura meseriei si incercam sa le facem viata mai usoara”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Timis, Calin Dobra.

De asemenea, prin rectificare, se aloca suma de 150.000 lei Spitalului Municipal din Lugoj, pentru achizitionarea kit-urilor de testare pentru SARS-CoV-2/Covid-19. Testele vor fi prelucrate cu un aparat de tip Real-Time PCR, care a ajuns deja la Lugoj in urma unei colaborari dintre unitatea spitaliceasca si Universitatea de stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului din Timisoara.

1.580.000 lei au fost alocati ISU Timis, pentru achizitionarea de echipamente de protectie pentru toate institutiile implicate la nivel judetean in combaterea epidemiei; alti 1.000.000 lei sunt alocati Spitalului Judetean, in vederea cumpararii a 75 de ventilatoare mecanice; 600.000 lei la Directa Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, pentru masuri impotriva infectarii cu noul coronavirus; 150.000 lei la Spitalului Municipal Timisoara, pentru achizitionarea de kituri; 100.000 lei pentru dezinfectia pe drumurile judetene din interiorul localitatilor.

Ne respectam angajamentul fata de timiseni, acela de a face tot ceea ce putem pentru a limita imbolnavirile cu noul coronavirus. Finantam spitalele si toate celelalte institutii implicate. Punem la dispozitie bugetul judetului in aceasta lupta, pentru a trece cat mai repede, impreuna, peste toate probleme ce rezulta din epidemie”, a subliniat Calin Dobra.

Sume de bani au fost alocate de catre Consiliul Judetean Timis in repetate randuri spitalelor din Timisoara, pentru echipamente si teste. De asemenea, de finantare au beneficiat si Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta si Directia de Sanatate Publica, in vederea cresterii capacitatii de carantinare a celor care se intorc in tara din zonele de risc.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...