Noutati :

4 benzi de circulatie, piste de biciclete si 2 sensuri giratorii noi, cu aproape 8,7 milioane de euro. Incepe modernizarea unei strazi importante din Timisoara

12 mai, 2020 - 01:02 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. Dupa 4 licitatii ratate, in sfarsit, unul dintre proiectele importante de modernizare a strazilor din oras intra in linie dreapta.

CITESTE SI: O noua performanta la Timisoara. Tratamentul impotriva coronavirusului folosit in premiera de medicul Virgil Musta da roade. Niciun pacient care a primit noua schema nu a mai ajuns la intubare 

Este vorba despre refacerea strazii Maresal Constantin Prezan, fosta Lidia, care timp de aproape un an si jumatate va fi in santier, pe tronsonul cuprins intre Calea Martirilor si sensul giratoriu de la AEM . Aici urmeaza sa fie construite cate doua benzi pe fiecare sens de mers, trotuare si piste de biciclete, dar si doua noi sensuri giratorii.

„Dupa 4 licitatii nereusite, am ajuns la finalul cu succes al licitatiei pentru executarea lucrarilor de modernizare stada Maresal Constantin Prezan, pe tronsonul de la Calea Martirilor pana la AEM, proiect in care este este inclusa si strada Venus, o strada de cateva sute de metri, in prelungirea strazii Prezan. Va fi gandita incat sa poata functiona pe 4 benzi, iar cand nu sunt necesare toate cele 4 benzi se va putea stationa la marginea trotuarului, pentru a creste numarul de locuri de parcare la maximum”, spun reprezentantii Primariei Timisoara.

Conform proiectului, lucrarile vor cuprinde:

– extinderea la 4 benzi de circulatie, 2 pe sens, de la intersectia cu strada Calea Martirilor 1989 şi strada Venus până in sensul giratoriu P-ta Gheorghe Domasneanu
– reamenajarea geometriei intersectiei cu B-dul Sudului
– reamenajare geometriei intersectiei cu Calea Urseni si strada Venus
– amenajare trotuare, amenajare piste de biciclete, amenajare locuri de parcare, amenajare zone verzi
– extinderea retelei de troleibuz
– lucrări pentru siguranta circulatiei: (marcaje si indicatoare rutiere)
– retele edilitare: canalizare pluviala si menajera, retea de alimentare cu apa
– canal tehnic

Lucrarile vor fi facute de catre firma Strabag, iar valoarea lor se ridica la aproximativ 35 de milioane de lei, adica aproximativ 8,7 milioane de euro, pret cu TVA. Termenul de executie este de 16 luni.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. În sfârșit o firmă care cu siguranță va face lucru de calitate, iar șantierul nu va dura mai mult decât este prevăzut în contract.