Noutati :

4.000 de profesori din Timis s-au inscris la cursuri de formare la Casa Corpului Didactic. Doar 50 dintre ei le-au si urmat

16 octombrie, 2012 - 01:24 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Mii de profesori se inscriu in fiecare an la cursurile de formare organizate de Casa Corpului Didactic Timis. Numai doua cursuri au fost organizate in precedentul an scolar, adica 50 de cadre didactice au fost formate.

Oferta CCD este de 73 de cursuri din care 8 sunt acreditate si unul in curs de acreditare. Anul trecut au fost aproximativ 4.000 de profesori inscrisi la cursurile noastre, dar din cauza ca multi participa la proiectul derulat de Inspectoratul Scolar „Educatori in societatea cunoasterii”, unde cateva mii de cadre didactice s-au inscris pentru cursurile de formare, foarte putini au participat si la modulele Casei Corpului Didactic”, sustine Vlad Cristian, directorul CCD Timis.

Proiectul „Educatori in societatea cunoasterii”, derulat de ISJ Timis in parteneriat cu ISJ Bihor, vizeaza formarea unui numar de peste 4.000 de profesori din cele doua judete. Din cauza problemelor intampinate cu rambursarea fondurilor de la UE, proiectul a fost taraganat mai multe luni.

Speram sa se incheie cat mai curand pentru a le oferi sansa dascalilor de a participa si la cursurile organizate de Casa Corpului Didactic”, a spus Francisc Halasz, inspector general adjunct in cadrul ISJ Timis.

Printre noutatile cu CCD care spera sa atraga cat mai multi dascali la cursuri se numara doua module, unul de Tehnologia Informatiei, organizat pe o platforma e-Learning si al doilea, de Management educational. Cel din urma le asigura participantilor competente manageriale, si este obligatoriu sa-l urmeze, daca doresc sa devina directori ai unei unitati de invatamant.

Oricine se poate inscrie la aceste cursuri, nu exista o limitare. Si un profesor cu definitivatul luat poate sa participe si, dupa ce a absolvit cursul, poate fi directorul unei scoli. E drept, pentru a participa la concursul de ocupare a acestui post sunt si alte conditii, dar pe aceasta o va indeplini”, explica Vlad Cristian.

In judetul Timis predau la catedra aproximativ 7.000 de cadre didactice. Inscrieri pentru cursurile derulate de CCD Timis pot fi facute si online, la adresa web a institutiei (www.ccd-timis.ro).Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...