3680 de romani confirmati cu coronavirus nu au fost internati deloc in spital

3.680 de persoane care au fost testate pozitiv la COVID-19 nu au fost deloc internate in spital, in conditiile in care Romania nu a avut, luna aceasta, legislatie care sa prevada internarea obligatorie, in urma unei decizii a Curtii Constitutionale.

CITESTE SI: Andreea Esca: Da, am fost bolnava de Covid-19. Si eu, si sotul meu, si unul dintre copii 

Potrivit Grupului de Comunicare Strategica, in perioada 2-20 iulie, in Romania au fost confirmate 10.393 noi cazuri de infectare cu noul coronavirus, 3.384 persoane declarate vindecate și 351 persoane decedate.

De asemenea, au fost externate 1.396 persoane asimptomatice dupa 10 zile de la depistare și 972 persoane externate la cerere, depistate pozitiv la testul pentru noul coronavirus.

in același interval au fost spitalizate in medie 4071 persoane, atat in sectii cat și in ATI, in data de 2 iulie fiind internate 4.252 persoane, iar in data de 20 iulie a.c. 4.748 persoane.

CITESTE SI: A murit in Terapie Intensiva primul pacient care a refuzat tratamentul pentru coronavirus, la Timisoara 

Aproximativ 3.680 persoane confirmate pozitiv nu au facut obiectul internarii in spitale, nu au facut obiectul externarii ca persoane asimptomatice dupa 10 zile de spitalizare și nici ca persoane externate la cerere.

Grupul de Comunicare Strategica mai arata ca 1480 au fost externate sau tratate la domiciliu in perioada 24 martie-21 mai, fara a mai fi declarate vindecate dupa implinirea termenului de izolare de 14 zile.
in aceeași situatie s-au aflat categorii de persoane din centre rezidentiale, persoane cu boli neuro-psihice, personal medico-sanitar și de ingrijire. Prin urmare, numarul cazurilor active va fi rectificat.

CITESTE SI: ‘Ei ne-au ajutat, o vom face si noi’. Daca se vor umple toate paturile din Timisoara cu pacienti COVID, bolnavii vor fi preluati de Spitalul Judetean Arad. Cererea Comitetului National pentru Situatii de Urgenta 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.