34 de elevi din Timis nu primesc burse sociale din cauza unui singur… ban!

Un ban! Atat au avut in plus peste 30 de elevi din Timis care au ratat bursa sociala in acest an scolar. Concret, pentru ca plafonul de venit pe membru de familie este, in cazul celor 34 de elevi, 150 de lei si nu 149,99 lei, asa cum prevede legea, copiii nu pot primi banii. Bursa este de 180 de lei pe luna. „1.836 de dosare au fost depuse in Timis. Pana la urma au fost validare 1.802 dosare. 34 nu au fost validate deoarece nu se incadrau in plafonul de venit pe membru de familie care in acest an a fost stabilit la suma de 149,99 lei. Anul trecut plafonul era de 150 de lei. Daca acest plafon ar fi ramas la valoarea anului trecut si cei 34 de elevi ar fi beneficiat de bursa sociala”, a declarat Marin Popescu, inspector scolar general. Numarul beneficiarilor de burse sociale din randul elevilor a scazut fata de anul trecut, cand erau 1.900 de beneficiari.

Un ban! Atat au avut in plus peste 30 de elevi din Timis care au ratat bursa sociala in acest an scolar. Concret, pentru ca plafonul de venit pe membru de familie este, in cazul celor 34 de elevi, 150 de lei si nu 149,99 lei, asa cum prevede legea, copiii nu pot primi banii.

Bursa este de 180 de lei pe luna. „1.836 de dosare au fost depuse in Timis. Pana la urma au fost validare 1.802 dosare. 34 nu au fost validate deoarece nu se incadrau in plafonul de venit pe membru de familie care in acest an a fost stabilit la suma de 149,99 lei. Anul trecut plafonul era de 150 de lei. Daca acest plafon ar fi ramas la valoarea anului trecut si cei 34 de elevi ar fi beneficiat de bursa sociala”, a declarat Marin Popescu, inspector scolar general.

Numarul beneficiarilor de burse sociale din randul elevilor a scazut fata de anul trecut, cand erau 1.900 de beneficiari.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

    Pareri

  1. Acest hilar banut denota o CRASA nesimtire guvernamentala!!La noi in Timis acest numar nu ar parea mare la un numar de dosare,daca domnisoara LILI ar fi facut o comaparatie LA rece cu zone precum Oltenia sau Moldova,cred ca ea insasi ca ziarist s-ar SPERIA de discrepanta saraciei dintre VEST cu cea din EST si SUD ca numar de bursieri sociali…Nu doresc sa trag in pianist( domnisoara LILI,redactorul articolululi,ca sa fac un acronim)dar tragedia sociala este ABIA la inceput,ce va fi in septembrie 2011??