Noutati :

31 de morti si 81 de raniti grav pe strazile din Timisoara si pe soselele din judet, deja, in acest an. Cum oprim dezastrul?

22 iunie, 2018 - 12:54 PM
Autor: Redactie      
Categorie: EVENIMENT
4

TIMISOARA. Statistici cutremuratoare. Pe drumurile din Timis si-au pierdut viata 31 de oameni, iar 81 au fost grav raniti in accidente rutiere, intre 1 ianuarie si 31 mai anul acesta.

CITESTE SI: Vreme nebuna la Timisoara zile in sir. Vom avea 9 grade Celsius 

Tabloul infiorator a fost dezbatut in sedinta Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica Timis.

Fata de aceeasi perioada a anului trecut, a scazut numarul accidentelor grave, insa a crescut numarul mortilor.

ATOP a recomandat intensificarea controalelor pe intreaga retea de drumuri din Timis, in special pe drumurile judetene, unde au fost prinsi cei mai multi soferi care circulau cu viteza.

Reprezentantul IPJ Timis a subliniat ca principalele cauze ale producerii accidentelor rutiere grave, in perioada analizata:
• Indisciplina pietonala (17 accidente, cu 8 persoane decedate si 10 persoane ranite grav), adica 19,76% din totalul accidentelor rutiere grave;
• Neacordare prioritate pietoni (12 accidente, cu 1 persoana decedata si 11 persoane ranite grav), reprezentand 13,95% din nr. total al accidentelor rutiere grave;
• Neacordare prioritate vehicule (10 accidente, cu 2 persoane decedate si 12 persoane ranite grav), reprezentand 11,62% din nr. total al accidentelor rutiere grave.
• Abateri biciclisti (9 accidente, cu 4 persoane decedate si 5 persoane ranite grav), reprezentand 10,46% din nr. total al accidentelor rutiere grave.

Evolutia fenomenului rutier din ultimii ani a marcat in judetul Timis o crestere a riscului de producere a accidentelor de circulatie, in contextul intensificarii continue a circulatiei, ca urmare a cresterii atat a parcului de autovehicule, cat si a numarului conducatorilor auto si in conditiile in care reteaua rutiera nu a fost suficient imbunatatita.

Sintetizand, datele statistice releva urmatoarele: la sfarsitul anului 2010 figurau inmatriculate in judetul Timis 203.139 autovehicule, iar la data de 31.12.2017 parcul auto numara 309.678 autovehicule; datele D.R.P.D. Timisoara privind numaratorile de trafic, releva o dublare a mediei zilnice anuale a numarului de autovehicule care ruleaza pe drumurile national – europene si pe cele nationale din judetul Timis, iar pentru DN 6 se inregistreaza chiar o triplare a numarului de autovehicule pe anumite portiuni; deschiderea unor tronsoane de autostrada și interconectarea acestora cu autostrazile din celelalte tari ale Uniunii Europene au generat o redistribuire a traficului rutier pe arterele ce converg catre principalele noduri rutiere ale acesteia (Margina, Lugoj, Remetea Mare Giarmata), artere care nu fac fata din punct de vedere al capacitatii de absorbtie a valorilor de trafic; municipiul Timisoara s-a conturat ca a doua mare aglomeratie urbana a Romaniei din punct de vedere al performantelor social-economice inregistrate in ultimele doua decenii. Cu toate ca suprafata municipiului Timisoara reprezinta 1,40 % din suprafata judetului, orasul concentreaza 46% din populatia totala a acestuia fiind cea mai densa zona locuita din judetul Timis (cu o medie de 75,8 locuitori pe km2) și una din cele mai populate la nivel national. Lungimea totala a strazilor Timișoarei este de 582 km, din care 2,65 km – strazi de categoria I (100% modernizate), 56,4 km strazi de categoria II (100% modernizate) 474,3 km strazi de categoria III (74,6% modernizate) si 48,6 km strazi de categoria IV (53% modernizate)”, se arata in raportul IPJ Timiș.

Președinte Autoritatea Teritoriala de Ordine Publica Timiș,
Traian STANCUInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 4comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Este din cauza ca romanii au adus prea multe auto second hand si nu cumpara masini noi si din cauza drumurilor , în rest , totul functioneaza perfect , cred ca trebuie date mai multe amenzi .

  2. Se conduce cu viteza peste limita legala si nu se respecta nici regulile de circulatie.
    In primul rand trebuie considerate lipsa de educatie rutiera si faptul ca abaterile de la codul rutier sunt pedepsite in proportie foarte mica fata de numarul abaterilor.

  3. Cu oameni incompetenti ca ministru de interne si majoritatea parlamentarilor nu se poate.

  4. @Giusepe ( sic ! ) : corect – Giusseppe ! Ai scris, să te afli în treabă !!!