Noutati :

30 noiembrie, Sfantul Andrei, ar putea deveni sarbatoare nationala si zi libera? Senatul a aprobat proiectul 30 noiembrie, zi nelucratoare, urmeaza Camera Deputatilor!

23 noiembrie, 2011 - 04:24 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Inca o zi nelucratoare pentru romani! Senaatul Romaniei a aprobat propunerea legislativa care prevedea modificarea Codului muncii in acest sens. Initiatorul proiectului, senatorul PNL Emilian Francu a anuntat ca propunerea urmeaza sa fie transmisa Camerei Deputatilor, care este Camera decizionala in acest caz.

Francu a precizat ca nu este vorba de inca o zi libera, ci de celebrarea unei zile care constituie si ziua romanilor de pretutindeni.

Vor fi doua zile nationale – una laica si una spirituala – sarbatorite in 30 noiembrie. Credem noi ca romanii trebuie sa cinsteasca aceasta zi, mai ales ca peste 750.000 dintre ei poarta numele Andrei sau Andreea„, a afirmat senatorul.

La sfarsitul lunii mai, patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Daniel, a transmis Parlamentului o scrisoare in care solicita ca ziua de 30 de noiembrie sa fie declarata printr-o initiativa legislativa sarbatoare legala nelucratoare.

Patriarhul a amintit ca desi in ultimii 20 de ani BOR s-a exprimat in mai multe randuri pentru declararea zilei de 30 noiembrie drept sarbatoare legala nelucratoare, acest demers nu a captat atentia factorilor decizionali si a ramas pana astazi nefinalizat. PF Daniel a subliniat totodata ca Sfantul Andrei este unul dintre cei mai populari sfinti.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...