Noutati :

30 de refugiati din calea conflictului din Libia au ajuns la Timisoara unde vor sta cel mult 6 luni la Centrul de Tranzit

20 aprilie, 2011 - 03:22 PM
Autor: Caius Seracin      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. 29 de adulti si un copil, refugiati din Eritreea, ajunsi in Libia, si mai apoi intr-o tabara in Tunisia, au fost adusi la Timisoara cu un avion si urmeaza sa fie cazati la Centrul de Tranzit pentru Refugiati.

Operatiunea este coordonata de Inaltul Comisariat al Natiunilor Unite pentru Refugiati, Oficiul Roman pentru Imigrari si Organizatia Internationala pentru Migratie

„Refugiatii au trecut granita din Eritreea in Libia. Acestia au fugit de satisfacerea serviciului militar in tara lor, armata care acolo se face pe perioada nelimitata. In Libia, acestia au fost capturati, inchisi si torturati, iar dupa izbucnirea conflictului in Libia, refugiatii au ajuns intr-o tabara de tranzit din Tunisia, la Shousha, de unde au fost evacuati de UNCHR”, a declarat Claudia Aliute, PR al UNCHR Romania.

Refugiatii vor fi cazati la Centrul de Tranzit in Regim de Urgenta pe o perioada maxima de 6 luni pana la relocarea acestora catre alte tari.

Centrul de la Timisoara a fost deschis in 8 mai 2008 si a adapostit pana acum refugiati din Eritrea, Sudan, Irak, Sri Lanka, Nigeria, Yemen –  in total 637 persoane. Multi din acesti refugiati au fost relocati in America, Suedia, Canada.

Inca din urma cu o luna, reprezentantii UNHCR erau pregatiti pentru a primi aici, la Timisoara refugiati din Libia.

FOTO: Dariana DragosInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...