Opinia Timisoarei

30 de case zugravite in 3 zile intr-un sat din Banat. Peste 450 de voluntari la editia din acest an a Color The Village. Foto

TIMIS. Se fac ultimele pregatiri pentru o noua editie a Festivalului Faptelor Bune, ce va avea loc in acest final de saptamana in localitatea Valeapai.

CITESTE SI: ‘Bataia nu e rupta din rai’. Sute de copii din Timisoara si din judet, abuzati, neglijati sau batuti 

Peste 450 de voluntari din intreaga tara si-au anuntat participarea la Color The Village.

In trei zile acestia vor zugravi 30 de case care au fost deja selectate. Interventiile vor incepe joi, 8 iunie si se vor incheia sambata seara.

Suntem pe ultima suta de metri cu problemele organizatorice si ne pregatim intens pentru a primi peste 450 de voluntari, depasind chiar numarul locuitorilor din sat. Am ales atat case foarte frumoase care pastreaza arhitectura traditionala cat si case foarte modeste, unde locuiesc persoane bolnave, batrani singuri si unde vom face reparatii mai consistente, cum ar fi reparatii la acoperisuri sau igienizare generala si zugravit interior”, a spus Radu Trifan, presedintele Asociației Acasă in Banat.

Satul Valeapai tine de comuna Ramna. Acesta este amplasat la granita dintre judetele Timis si Caras-Severin, la 60 km de Timisoara si 43 km de Resita, intr-o zona colinara fermecatoare, dar foarte putin cunoscuta. Astazi, satul mai are doar cateva sute de locuitori, insa mai are case traditionale care pastreaza elemente ale arhitecturii specifice zonei de tranzitie dintre Banatul de Munte si cel de Campie.

Color the Village/Coloreaza Satul se afla la a cincea editie si, an de an, are loc intr-un sat din Banat, alternativ din judetele Timis si Caras-Severin. Editiile precedente au avut loc la Farasesti (2022), Ilidia (2021), Racovita (2020) si Eftimie Murgu (2019). Proiectul Asociatiei Acasa in Banat este unic în tara si isi propune sa contribuie la revitalizarea satului romanesc si la punerea in valoare a arhitecturii tipice din zona Banatului.

Exit mobile version