Noutati :

3 randuri de alegeri in aceeasi zi, in Timis. Cum si unde vom putea vota la alegerile europarlamentare si la cele partiale?

16 aprilie, 2014 - 01:46 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. In data de 25 mai vom avea atat alegeri europarlamentare, dar si partiale locale si nationale. Acestea se vor desfasura in peste 600 de sectii de votare, iar modul in care vor avea loc este diferit.

In data de 25 mai, in intreaga Europa vor avea loc alegeri pentru deputatii europeni. In plus, in judetul Timis, in aceeasi data vor avea loc alegeri pentru desemnarea unui deputat pe Colegiul electoral 3 Timisoara, loc ramas liber de Maria Grapini (PC) care a ales sa demisioneze pentru a candida la alegerile pentru Parlamentul European.

De asemenea, vor avea loc alegeri locale partiale si in localitatile Sacalaz, unde se alege un nou consiliu local, dar si la Criciova, unde se va alege un nou primar.

In judetul Timis vor fi organizate 596 de sectii de votare pentru alegerile europarlamentare, 52 de sectii de vot pentriu Colegiul 3 Timisoara, trei sectii de votare in Criciova si alte cinci in Sacalaz.

In total, la alegerile pentru Parlamentul European vor vota aproximativ 650.000 de timiseni, pe Colegiul 3 Timisoara sunt 71.000 de alegatori, in timp ce la Criciova sunt 1.340, iar la Sacalaz sunt 6.400.

Candidatii la Parlamentul European isi vor putea lipi afisele in locurile special amenajate incepand din data de 24 aprilie, in timp ce candidatii pentru postul de deputat pe Colegiul 3 Timisoara, abia din 5 mai. Candidatii la alegerile locale partiale, din Criciova si Sacalaz isi vor lipi afisele abia din 10 mai, potrivit legii.

Atentie, pentrul Colegiul electoral 3 Timisoara vor vota doar cei care domiciliaza in acest colegiu, o lista cu strazile arondate urmand sa fie publicata de Primaria Timisoara. Oricum, acest Colegiu cuprinde cartierele Fratelia, Girocului, Complex Studentesc si o parte din Kuncz.

Doar pentru alegerile europarlamentare se cheltuie 2 milioane de lei, cei mai multi bani urmand sa fie incasati de persoanele care vor face astfel incat aceste alegeri sa se desfasoare cat mai bine.

Presedintii de sectii de votare vor fi platiti cu cate 85 de lei pe zi, cel mult cinci zile, plus cate zece lei pentru mancare. Vicepresedintii vor primi 65 de lei pe zi, plus cei zece lei pentru mancare.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...