3 localitati din Timis in carantina, alte doua in carantina de weekend, 21 pe lista de noi restrictii. Anuntul Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta la Timisoara

TIMISOARA. Sedinta a Comitetului pentru Situatii de Urgenta Timis, joi seara. In baza noii Hotarari de Guvern, au fost actualizate anexele, dupa ce in mai multe localitati rata de infectare cu coronavirus a crescut.

CITESTE SI: Timisoara scapa deocamdata de carantina de noapte in weekend. Vaccinatii, liber la circulatie oricand, copiii sub 12 ani scapa de testare, nuntile si botezurile se pot organiza in continuare, iar magazinele raman deschise si seara in localitatile cu rata de infectare mai mica de 6 la mie. Deciziile CNSU

În seara aceasta la ora 21:00, am convocat în sistem de videoconferință Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș pentru a adopta Hotărârea privind actualizarea anexelor (1, 2, 3 și 4) cuprinzând incidența la nivelul UAT-urilor din județul Timiș. Astfel, am aplicat prevederile H.G. 1015 de azi, care permit desfășurarea tuturor activităților fără restricții de circulație până la o incidență de 6/1000.
A fost nevoie să refacem anexele la aceste ore târzii pentru ca măsurile să fie aplicabile de mâine și nu de sâmbătă știut fiind că hotărârile CJSU se aplică începând din ziua următoare ședinței. Am și avut de așteptat apariția H.G. in monitorul oficial, dar important era să evităm ca mâine instituții de control să-și desfășoare activitatea în baza fostelor anexe cu incidența de 4/1000 și considerând că încă se mai pot aplica restricțiile ce decurg din precedentele H.G. nr 932 și 990„, a transmis subprefectul de Timis Ovidiu Draganescu.

Astfel, comuna Bara, unde incidenta cazurilor a ajuns la 9,06 la mia de locuitori, a fost trecuta pe Anexa 1, alaturi de Bucovat si Moravita, la randu-le cu peste 7,6 la mie, care erau in noul scenariu inca de miercuri. Acestora li se aplica restrictiile cele mai dure din hotararea de guvern care reglementeaza noile masuri, intrand in carantina pentru doua saptamani.

Pe Anexa 2 sunt acum Ghiroda, cu 6,72 la mie, si Cenei, cu 6,63 la mia de locuitori, unde se instituie carantina de noapte in weekend.

Alte 21 de localitati se regasesc acum pe Anexa 3. Este necesar Certificatul verde COVID pe terase, in restaurante, cafenele si la evenimente in toate localitatile unde rata de infectare trece de 3 la mie.

Va reamintim, joi, in Timis au fost raportate aproape 500 de noi cazuri de infectare cu coronavirus, dintre acestea 100 fiind copii.

CITESTE SI: Ziua cu cei mai multi morti din ultimele luni, in Timis. Tot mai aproape de 5 la mie rata de infectare cu COVID la Timisoara. Peste 100 de copii confirmati cu coronavirus in ultimele ore in Timis 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. Jalnic spune:

  O deschidere de en scölar plin de succese. Cu ve ne mai putem lsuda? Cu o sinistra a sanatstii de zero lri si andxe pe masura? Sper sa se gaseascs altii!

 2. Rumburak spune:

  de ce irositi energia sa calculati rata de infectare la localitati sub 10.000 de locuitori?
  bara are 331 de locuitori. initial au avut 2 cazuri si o rata de 6.04 la mie. acum numarul de bolnavi si rata a crescut apocaliptic cu 50%, adica un caz in plus si rata 9 la mie.
  sper ca autoritatile au suficienti politisti si jandarmi pentru a carantina total, cum au decretat, acesta metropola periculoasa.

  • Curat murdar spune:

   „GRUPUL DE COMUNICARE STRATEGICA” este specializat doar pe cifre, procente, daca ar fii o localitate cu o singura persoana in localitate si infectata , sun curios ce procent ar fii atribuit. Intreb si eu pentru un prieten.