Noutati :

3 clase de excelenta se vor infiinta la Colegiul National Banatean. Cine ii sprijina pe copiii exceptionali

2 aprilie, 2015 - 01:15 PM
Autor: Magda Mihalache      
Categorie: EDUCATIE
7

TIMISOARA. Premiera la Timisoara. Universitatea de Vest s-a decis sa se implice in sprijinirea a trei clase de la Colegiul National Banatean, unul dintre liceele de renume din oras. Este vorba de o idee pe care universitatea o avea de multa vreme, dar care intr-un final a inceput sa prinda contur.

Din septembrie, UVT isi propune sa aiba in vizor trei clase de a IX-a de la Colegiul Banatean. Este vorba de o clasa de la specializarea Mate-Info, una de la Stiinte ale Naturii si inca una de la Stiinte Sociale, iar toate acestea vor functiona in urmatorul an scolar sub tutela universitatii.

„Ne propunem ca din clasa a IX-a pana in clasa a XII-a sa ne aplecam mai mult atentia asupra acestor copii. Ne dorim sa oferim o pregatire in mod gratuit acestor elevi in diferite domenii, in functie de cum vom stabili (saptamanal, de 2 doua ori pe saptamana). Pregatirile le vor face cu masteranzi ai universitatii noastre, cu doctoranzi. De asemenea, noi punem la dispozitie acestor elevi laboratoarele noastre de chimie, fizica, informatica pentru a-si desfasura activitatea de clasa conform programei scolare. De asemenea, studentii nostri care sunt la profile pedagogice pot face practica in liceul Banatean. Elevii din aceste clase vor putea sa participe cu studentii UVT la o serie de actiuni pe care le vor face pe timpul verii (cursuri de vara, actiuni de voluntariat) pentru a le dezvolta capacitatea de implicare in viata sociala, de spirit civic, de a vedea ce inseamna sa organizezi anumite activitati”, spune Marilen Pirtea, rectorul Universitatii de Vest din Timisoara.

De asemenea, rectorul Universitatii a mai transmis ca oferta ramane deschisa si catre alte licee de renume din Timisoara.

Intre Universitatea de Vest si Colegiul National Banatean a fost incheiat un protocol prin care universitatea timoreana va putea sa tuteleze cele trei clase.

„Inspectoratul Scoalar se bucura de aceasta posibilitate pe care o avem. Ne bucura aceasta initiativa, este extrem de motivant pentru toate unitatile de invatamant. Ne bucuram ca este vorba de Colegiul National Banatean, care este un liceu de elita din judetul Timis. Elevii nostri de liceu au nevoie de acest tip de activitati. Speram ca la finalul celor patru ani, elevii sa ia deciziile cele mai bune si sa ajunga acolo unde isi doresc”, a declarat Aura Danielescu, inspector scolar general al ISJ Timis.

„Rezultatele unei scoli bune nu se cuantifica numai in numarul de olimpici. Noi consideram ca o scoala cu adevarat buna este o scoala care produce in permananta elevi buni si care se implica in viata comunitara si sociala a locului din care face parte. Daca vor sa ajunga in aceste trei clase, in primul rand, elevii trebuie sa opteze pentru Colegiul National Banatean pe baza admiterii computerizate. In perioada urmatoare, cu sprijinul UVT vom organiza o serie de intalniri cu parintii in care le vom expune ce se va intampla la aceste clase. Dupa ce vom avea rezultatele admiterii, pe fisa pe care copilul va veni sa se inscrie va exista o rubrica pe care o poate bifa daca doreste sa se inscrie intr-o clasa normala sau in una care este in parteneriat cu univeristatea. Cei care doresc sa se inscrie in aceste clase, vor participa la un interviu motivational, vor spune de ce vor spune sa ajunga in locul respectiv”, a spus Sorin Ionescu, directorul Colegiului National Banatean.

Fiecare dintre cele trei clase va avea un numar de 28 de elevi.



Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 7comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Excelenta si demult asteptata o astfel de initiativa. Sincere felicitari!

 2. Comunismul va disparea din Cuba, dar va mai ramane o vreme in scolile romanesti, mai cu seama la alea de prestigiu si cu profil umanist
  Uvt e o universitate esuata care cauta cu disperare elevi, care trebuie sa o ocoleasca….
  Cei trei mari educatori din imagine au priviri f.expresive

 3. Stanga director colegiu numit politic , dreapta inspector general numit politic mijloc celebrul marilen.

  • Si (sau poate mai ales) datorita d-lui Ionescu, copilul meu invata acum de dimineata la CNB. A transformat niste dormitoare de internat in sali de clasa si nu, nu pe banii parintilor. Si-a propus, s-a implicat si a reusit. Iar acest lucru ma face sa-l banuiesc de bune intentii si in ceea ce priveste initiativa mai sus amintita. Pentru mine, faptul ca a fost numit politic e ultimul lucru care conteaza.

   • Lucian m
    Pe vremea lui ceasca ai fi zis saru-mana la unul ce te ajuta sa te muti de la doua la trei camere….
    Esti sigur ca nu din banii parintilor contribuabili s-au facut clasele?
    A adus de la partid bani?
    Tu probabil crezi ca e mare lucru ca fetita ta e in cnb…
    Hai sa vedem: nr de clase a crescut in loga, cnb sau peda , iar nr de copii a scazut, deci cam toata lumea e la un liceu- candva de traditie.
    Eu sper ca fetita ta sa invete si sa ajunga la Moisil….:)

 4. Ale cui vor fi rezultatele: ale elevilor, ale prof. de la CNB, ale masteranzilor de la UVT , ori ale Doamnei ? Ce traznaie mai e si asta ? Daca era ceva bun, sigur se facea parteneriatul cu Scoala Masloc ! Altfel, e doar un experiment pornit din frustrari blonde.

 5. Cine mai are nevoie de UVT? Someri pe banda rulanta sau vanzatori ambulanti. Asta „produce” UVT.