Noutati :

3 candidati pentru fotoliul de primar la Timisoara, respinsi de Biroul Electoral. Cine sunt ei si ce n-au reusit sa faca?

27 aprilie, 2016 - 01:27 PM
Autor: Anonim      
Categorie: POLITIC
0

TIMISOARA. La ora 0.00 a zilei de miercuri, 27 aprilie, a expirat termenul pana la care s-au putut depune candidaturile.

14 candidati s-au inscris la Timisoara pentru fotoliul de primar, insa dupa cateva ore, vreme in care  membrii BEM au facut verificari, Biroul a decis excluderea catorva din cursa. De altfel, pana in data de 5 mai, Biroul Electoral poate valida ori invalida candidaturi, potrivit legii.

CITESTE SI: Lista FINALA a candidatilor pentru fotoliul de primar la Timisoara! Concurenta e mare: 14 pe un loc!

Este vorba de 3 candidaturi care au fost respinse: Adrian Boruga (M10),  Gheorghe Ion Rosu (UCDR) si Elisabeta Dobrescu (Independent).

Niciunul dintre ei nu a reusit sa adune numarul legal de semnaturi necesare intrarii in competitie.

Potrivit art.51, alin. 5 din legea 115 din 2015, Lista de sustinatori se depune intr-un exemplar original si o copie, la Biroul Electroral al circumscriptiei electorale unde se depun propunerile de candidati.

Potrivit art. 49, alin, 2 din legea 115 din 2015 Pentru fiecare candidat la functia de primar si lista de candidato pentru consiliul local si pentru consiliul judetean, partidele politice, aliantele politice, aliantele electorale si organizatiile cetatenilor apartinand minoritatilor nationale trebuie sa prezinte o lista de sustinatori, care trebuie sa cuprinda minimum 1% din numatul total al alegatorilor inscrisi in Registrul electoral si in listele electorale complementare din circumscriptia pentru care candideaza, dar nu mai putin de 100 in cazul comunelor, de 500 in cazul localitatilor urbane de rangul II si III si de 1.000 in cazul judetelor, municipiului Bucuresti, sectoarelor municipiului Bucuresti si localitatilor urbane de rangul I”.

Asadar, in batalia electorala pentru functia de primar al Timisoarei au ramas, deocamdata, 11 candidati:

Nicolae Robu (PNL)
Florin Birsasteanu (PSD)
Zsolt Molnar (UDMR)
Cosmin Florin Trif (PPU)
Ilare Bordeasu (ALDE)
Marius Cristinel Dugulescu (PMP)
Adrian Romita Orza (Independent)
Simona Gabriela Tiriteu (BUN)
Petrica Folica (PND)
Ion Raducanu (UNPR)
Liviu Bacana (PRU)Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...