Noutati :

Arta Textila Contemporana intr-o expozitie unicat de lucrusoare din materiale neconventionale

7 martie, 2011 - 09:22 PM
Autor: Andreea Hnyatek      
Categorie: CULTURA
0

Slapi cu colaje din file de revista, ace, butoane de tastatura, biletele, nasturi, agrafe de birou, oglinzi, baterii si film foto, tablouri si insecte… textile. Pe scurt, expozitia de arta textila “Poiect III” deschisa la Timisoara.

Aproximativ 60 de studenti din anii I, II si III  propun  publicului lucrari cu mare deschidere spre arta contemporana facute din materiale banale, dar puse in valoare intr-un mod cu totul special.

“Prin aceasta expozitie aratam ce se poate face in creatia textila contemporana. Se vizeaza atat materialele, obiectul, cat si asezarea lui in sala”, spune Ioan Augustin Pop, conferentiar universitar.

“Am ajuns aici printr-o selectie destul de riguroasa. Este prima mea expozitie. Am creat prima oara un desen, care sugereza jocul florilor, dupa care l-am realizat din material.  Am ales culori stridente pentru ca m-am gandit la veselie. Am lucrat aproximativ o luna de zile pentru proiect”, spune Alexandra Galetaru, studenta in anul I la Facultatea de Arte si Design.

Expozitia este organizata de catedra de Arte Decorative din cadrul Facultatii de Arte si Design a Universitatii de Vest si poate fi vizitata incepand de astazi, la galeria Pygmalion, de pe strada Augustin Pacha numarul 8.

Foto: Dariana DragosInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...